Rojava’ya yardımlar gitmeye devam ediyor

Rojava’ya yardımlar gitmeye devam ediyor
BES Diyarbakır Şube başkanı Mehmet Karaaslan, Halktan topladıkları yardımları Rojava’da savaş ortamında etkilenen ihtiyaç sahiplerine gönderdiklerini ifade etti.

Haber / Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR – BES (Büro Emekçileri Sendikası) Diyarbakır Şubesi, Rojava'ya için yapılan destek kampanyasına ilişkin sendika binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. BES (Büro Emekçileri Sendikası) Diyarbakır Şube başkanı Mehmet Karaaslan, Halktan topladığı yardımları Rojava’da savaş ortamında etkilenen ihtiyaç sahiplerine gönderdiklerini ifade etti.

Daha sonra basın metnini okuyan Karaaslan,“Biz sendika olarak yaşanan çatışmalı sürecin yerine diyalog ve müzakerenin devam etmesini ve bunun için yapılacak her türlü gelişmeyi desteklemekle birlikte, bölgemizde emperyalist savaşlara karşı her zaman barışı desteklemeğe devam edeceğiz. AKP iktidarına sesleniyoruz. Bizim bu gün buradan gönderdiğimiz yardımlarımız sizler gibi ayakkabı kutularında çıkan milyon dolarlar değil, emekçinin gerçek alın teri ile alınmıştır. Sayın Başbakan Afrika’daki veya Afganistan’daki hak ve hukuktan bahsederken neden acaba Roboski’deki ailelerin hak ve hukukunu korumayı göz ardı ediyor” dedi.

Açıklamanın ardında gazetemize açıklamada buluna BES (Büro Emekçileri Sendikası) Diyarbakır Şube başkanı Mehmet Karaaslan, “Suriye’deki olay egemen gülerin yürütmüş olduğu bir savaştır. Biz emekçiler olarak, egemen güçlerin artık Ortadoğu halklarından elini çekmesini istiyoruz. Savaşların açı yüzü insanları mültecileştirmesi ve ötekileştirmesidir. Bu savaşta, özellikle kadınlar, çocuklar ve yaşlılar ciddi anlamda zarar görüyor. Savaşı yürüten bu egemenler insanlık suçu işliyor” diye konuştu.

rojava’ya-yardimlar-gitmeye-devam-ediyor-(1).jpg

rojava’ya-yardimlar-gitmeye-devam-ediyor-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.