Sarıkamış’ta kayak sezonu

Sarıkamış’ta kayak sezonu
Kars’ta Kayak sezonunu, Kafkas ekibinin gösterisi, meşaleli kayak ve havai fişek gösterileriyle muhteşem açılış gerçekleştirildi.

KARS - Türkiye'nin sayılı kayak merkezlerinden olan Sarıkamış’ta, kış turizmini doyasıya yaşamak isteyen kayakseverleri ağırlamak üzere ‘Kayak Sezonu’nun açılışı yapıldı. 
Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi’nde Kafkas Folklor Ekibi’nin gösterisiyle yapılan açılışa Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, protokol üyeleri ve çok sayıda kayak sever katıldı.
Sarıkamış’ta kayak hocalığı yapan Murat Tanyeri, kayak sezonunun açılışının hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Kayak Hocası Murat Tanyeri, “Sezonu bugün itibariyla açıyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Kar kalitemiz ve tabi güzelliğimiz olarak Sarıkamış çok gözde bir mekan bunu herkes biliyor. Yavaş yavaş Türkiye’de artık insanlar burayı tercih etmeye başladılar. Avrupa’dan da yabancı konuklarımız gelmeye başladı” dedi.
Kristal karıyla Dünya’da Alplerden sonra ikinci mekan olan ve çığ tehlikesinin bulunmadığı, Sarıçam Ormanları arasında kayak keyfinin yaşandığı Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi ilk günden doldu taştı. Kayakseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılış sonrasında pistler kayak yapanlarla doldu. Telesiyejle zirveye çıkan kayak severler adeta ilk günde aileleriyle birlikte kaymakanın keyfini çıkarttı.
Sarıkamış Kayak Sezonu’nun açılışı akşamda kayakçıların meşaleli gösterileri ve havai fişek gösterisiyle devam etti. Ellerindeki meşaleler ile oteller bölgesine kayarak gelen kayakçılar burada havai fişek gösterisini izledi. Yapılan havai fişek gösterisinin ardından program sona erdi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.