Satrançta Şampiyonluk Kupası Onların

Satrançta Şampiyonluk Kupası Onların
Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları satranç takımı, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen şampiyonada il birincisi olarak Diyarbakır’ı bölgede temsil etme hakkı kazandı.

Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları satranç takımı, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen  şampiyonada il birincisi olarak Diyarbakır’ı bölgede temsil etme hakkı kazandı. 16 okulun katıldığı şampiyonada elde edilen başarı yüzleri güldürdü.

 

Mutlu Sona Ulaştılar

Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları satranç takımı, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen  şampiyonada şampiyonluk ipini göğüsledi.

İl birincisi olarak Diyarbakır’ı bölgede temsil etme hakkı kazanan okul takımı, 16 takımla yapılan şampiyonada mutlu sona ulaşmanın sevincini yaşadı.

 

Zihni Ve Güveni Artıran Spor

Öğretmenler Emine Gül ve Mustafa Çınar’ın müsabakalara hazırladığı okulun satranç takımı elde edilen başarıyı Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Dengiz’e hediye etti. Dengiz de kazanılan başarıdan dolayı şampiyon öğrencileri ve emek veren öğretmenleri tebrik etti.

Satrancın zihni geliştiren çok önemli bir oyun olduğunu belirten uzmanlar,bu oyunun kötü alışkanlıkları engellemekten planlı hareket etmeye ve kendine güven duygusunu geliştirmeye kadar bir çok açıdan faydası olduğunu dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.