“Seçim hilelerine” karşı muhtarlar toplantısı

“Seçim hilelerine” karşı muhtarlar toplantısı
Seçim çalışmaları kapsamında BDP, Diyarbakır ve Siirt’te muhtarlarla bir araya geldi.

 

Siirt Belediye Eş Bakan adayı Tuncer Bakırhan, katılımcı demokrasinin en önemli temel taşlarından biri olarak tanımladığı muhtarlardan seçim sürecinde karşılaştıkları hilelere karşı gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.
 

SİİRT-"Öz yönetimle, özgür kimliğe" şiarıyla yerel seçimlere hazırlanan BDP'nin Siirt Belediye Eş Başkan adayları Tuncer Bakırhan ile Belkız Beştaş Epözdemir'in seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bakırhan ile Epözdemir, BDP İl Başkanı Mehmet Ata İnan, Siirt merkez ve merkeze bağlı köy muhtarları ile MKM'nin toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan BDP İl Başkanı Mehmet Ata İnan, bölgede iflas eden belediyecilik anlayışının 1999 yıllında yapılan yerel seçimlerde halkın özgür iradesi ile seçilen ve BDP geleneğinden gelen yönetimler ile değiştiğini ifade etti.

'Askı güncellenmesinde kolaylık sağlanmalı'

Siirt Belediyesi Eş Başkan adayı Tuncer Bakırhan da, halkın yaşadığı sorunları en iyi bilenlerin muhtarlar olduğunu ifade ederek, "Bizler tüm muhtarlarla eşit mesafedeyiz. Bu anlamda muhtarların modern, çağdaş ve yaşanılabilinir bir kent için görüş ve önerileri bizim için çok önemlidir ve değerlidir. 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde seçmen listeleri askıya çıkarıldı. Tüm muhtarlarımızdan askı güncellenmesi işlemlerinde halka gerekli kolaylıkları sağlamasını temenni ediyoruz. Ayrıca son zamanlarda bize gelen bilgiler, kent merkezinde ikamet eden ve seçmen kütüklerine kayıtlı bulunan yurttaşların köylerde yapılacak muhtarlık seçimi oylarını köylere kaydırdıkları, ancak bu kaydırmanın ilin seçim sonucunu etkileyeceği yönündedir. Bu da hem ahlaki hem de vicdani değildir. Muhtarların bu tür girişimlere izin vermemesi gerekir. Bunu sadece kendimiz için istemiyoruz. Demokrasi adına ve tüm siyasi partiler adına istiyoruz. Halkın özgür iradesi ile seçilmiş muhtarlar katılımcı demokrasinin en önemli temel taşlarıdır. Ancak muhtarlar Türkiye'de hak ettikleri değeri maalesef hala görmemektedir. Bizler göreve gelsek de gelmesek de muhtarların yaşadıkları sorunların çözümü için çaba sarf etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

 'Oy kaydırma işlemleri nüfusa dayalı kayıt sisteminde yürütülüyor'

Bakırhan'dan sonra muhtarlara hitao eden diğer Eş Başkan adayı Belkız Epözdemir de, daha önce yürüttüğü il genel meclis üyeliği nedeniyle köylerin sorunlarını yakından bildiğini belirterek, 1 Nisan'dan itibaren köy sorunlarına çözüm arayacaklarını ve hizmetlerini sürdüreceklerini söyledi. 

Toplantıya katılan muhtarlar da BDP'li eş başkan adaylarına başarılar dileyerek, oy kaydırma işlemlerinin nüfusa dayalı kayıt sisteminden yürütüldüğünü bu anlamda yurttaşların en son muhtarlıklara geldiğini belirterek, buna rağmen gerekli hassasiyetei göstereceklerini ifade etti.


tuncer-bakirhan-2.jpg

tuncer-bakirhan-3.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.