Seda Berakatoğlu: 'Sektörümde sorun çözmeye adayım'

Seda Berakatoğlu: 'Sektörümde sorun çözmeye adayım'
DTSO Yeşil Liste 14. Taş, Toprak ve Madene Dayalı İmalat ve Meslek Gurubu Komitesi adayı Seda Berakatoğlu, “Ticaret Odası’nın da yaptığı olumlu çalışmalardan ve bir kadın olarak kendi meslek grubumu temsil etmek için yeşil gruptan aday oldum” dedi.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Seda Berakatoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yeşil Listeden 14. Taş, Toprak ve Madene Dayalı İmalat ve Meslek Gurubu Komitesi adayı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Berakatoğlu, adaylığı ve sivil toplum çalışmaları ile ilgili şunları söyledi, “Uzun bir süredir Ticaret Odası’nın çalışmalarını yakından takip ediyorum. Aynı zamanda birçok projenin içerisinde yer alıyorum. Ticaret Odası’nın da yaptığı olumlu çalışmaları gördüğüm için kendi meslek grubumda aday olmak istedim. Dolayısıyla Yeşil gruptan aday oldum. 2009 yılından beridir kendi aile şirketimiz olan mermer fabrikasında çeşitli birimlerde yöneticilik yaptım. Aynı zamanda sahada da yer aldım. Yani bir kadın olarak çizmelerimi giyip sahada da yer aldım. İki senedir de tamamıyla ocaklara bakmaktayım. Bu anlamda kendi sektörümün sorunlarına hâkim olduğum için ve ticaret odasının da içerisinden geldiğim için yeşil listede yer almak istedim” dedi.

“Amaç kadınları daha çok ekonomik hayata katmak”

İşveren ve girişimci kadınlara dönük çalışmalara devam edeceklerini aktaran Berakatoğlu, “2018 yılında tüzüğümüzün Ticaret Odası’ndan geçirdik ve kadın meclisini kurduk. Diyarbakır'daki işveren kadınlar ve girişimci kadınları kendi bünyemizde topladık. Bizler de normal Ticaret Odası gibi seçimle iş başına geldik ve çalışmalara başladık. Buradaki amaç kadınları daha çok ekonomik hayata katmaktır. Amaç, ekonomik hayatın içerisindeki kadınların problemlerini ortaya çıkarıp bunlar üzerinde bir çalışma yapmaktı. Bu uğurda kadınların problemlerini dinledik. Daha çok finansal isim erişim konusunda. Ve pazar bulma konusunda ya da sivil toplum kuruluşlarında yer alma konusunda sıkıntı çektiklerini gördük. Bunun üzerine çalışmalar yaptık. Aynı zamanda iş hayatının içerisindeki kadınların finansa nasıl erişebilecekleri konusunda rehber olmaya çalıştık” dedi.

“Çalışmalarımız bütün kadınlara dönük”

Çalışmalarının sadece iş kadınlarına yönelik olmadığını, bunun yanında çalışan kadınların da problemleri üzerinde çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Seda Berakatoğlu,

“Sadece iş hayatındaki yönetici kadınlar değil, aynı zamanda iş hayatındaki kadınların da standartlarını yükseltmek için de çalışmalarımız oldu. Aslında çalışan kadın sermayesi olmayan ya da belli bir yerden destek almayan ya da nereden destek alacağını bilmeyen ama elinde bir becerisi olup da girişimci olmak isteyen kadın sayısı çok fazlaydı. Bize müracaat eden kadın sayısı çok fazlaydı. Onlara nasıl yol alacakları konusunda yardım etmeye çalıştık. Destek vermeye çalıştık. Hangi kurumlara müracaat etmeleri lazım, hangi aşamalardan geçilmesi lazım? Bu konuda destek olduk. Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor, bundan sonra da devam edeceğiz. Bir kadın olarak ilk defa kendi meslek grubumu temsil edeceğim. Bu anlamda TSO’daki bu çalışma benim için çok kıymetli” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.