Çiftin, bir yıl sonra bu kez üçüzleri oldu. Üçüzlere ‘Recep’, ‘Tayyip’ ve ‘Erdoğan’ adını koydu
Haber: Ali VURANEL
Mardin'de bir yıl önce doğan ve Recep Tayyip Erdoğan adını verdikleri bebeklerini bir aylık iken kaybeden Erboğa çifti, bir yıl sonra dünyaya gelen üçüzlerine ‘Recep’, ‘Tayyip’ ve ‘Erdoğan’ ismini koydu. Prematüre doğan bebeklerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, işsiz olan 27 yaşındaki baba Mehmet Sait Erboğa, çoklarının bakımı için destek istiyor. 24 yaşındaki anne Fadime Erboğa da, sütü yetersiz olduğundan dolayı mama yardımı istedi.
Artuklu İlçesi’ne bağlı Kabala Mahallesi’nde yaşayan ve yazın tarlalarda çalışan Mehmet Sait Erboğa ile Fadime Erboğa’nın bir yıl önce erkek bebekleri dünyaya geldi. Çift, bebeğe ‘Recep Tayyip Erdoğan’ ismini verdi. Ancak, bebek kalp kapakçığı olmadığı için bir ay yaşatılabildi. Bebek öldükten kısa süre sonra Erboğa çifti, yeniden çocuk sahibi olmayı istedi. Fadime Erboğa, yeniden hamile kaldı. İki ay sonra hastaneye giden çift, üçüz bebeklerinin olacağını öğrenince bir yandan sevindiler, bir yandan ise kara kara düşünmeye başladılar. Çünkü baba çalışmıyordu. Genç kadının hamileliği 6 aya kadar sorunsuz devam etti.
Ancak, yaklaşık bir ay önce bebekler anne karnında 7 aylık iken solunum sıkıntısı yaşadı. Ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan anne Erboğa, burada ‘yerimiz yok’ denilerek özel bir hastaneye sevk edildi. Ameliyata alınan anne, üçüz erkek bebek dünyaya getirdi. Bebekler, prematüre doğduğu için kuvöze alındı. Baba Erboğa, bebeklere, ‘Recep’, ‘Tayyip’ ve ‘Erdoğan’ ismini verdi. Doğumu gerçekleştirilen Doç. Dr. Selahattin Katar, prematüre doğan bebeklerin bir aylık olduğunu belirterek, sağlık durumlarının iye olduğunu söyledi. Katar, bebeklerin 2 kilonun altında doğması nedeniyle sorunlu olduğunun altını çizerek, bakımının iyi yapılması gerektiğini söyledi.
İŞ VE MAMA DESTEĞİ İSTEDİLER
Sevinci ve şoku bir arada yaşadıklarını ifade eden baba Mehmet Sait Erboğa, “Bir yıl önce doğan bebeğimize Recep Tayyip Erdoğan ismini verdik. Ama rahatsızlığı nedeniyle bir ay yaşadı. Ardından üçüzlerimiz oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğim için bebeklerime Recep, Tayyip ve Erdoğan ismini verdi. Yaz aylarında tarlalarda çalışıyorum. Kışın ise, iş olmadığından dolayı evde yatıyoruz. Bebekler sorunlu doğduğu için bakımını da iyi yapmamız gerekiyor. Büyüklerimizden bu anlamda destek bekliyorum. En azından devamlı bir işim olursa, bebeklere daha iyi bakarım. İhtiyaçlarını karşılayabilirim” dedi. Anne Fadime Erboğa ise, sütünün yetersiz olduğunu belirterek, mama ve bez desteği istediklerini söyledi.