TİGRİS HABER - Tüzün, şu ana kadar 232 belediye başkanının Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ederek YENİ Parti’ye katıldığını açıkladı. Bu sayının ağustos ayı sonuna kadar 300’ü aşmasının beklendiğini ifade etti.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Tüzün, istifa eden belediye başkanlarının büyük bölümünün YENİ Parti’ye üyelik işlemlerini tamamladığını belirtti. Tüzün ayrıca, yaşanan bu geçişler sonucunda 28 ilde CHP’li belediye başkanı kalmadığını vurguladı.
CHP’li belediye başkanının kalmadığı iller arasında Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Artvin, Aydın, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Hatay, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Trabzon, Uşak, Yalova ve Yozgat yer aldı.
BÜYÜKŞEHİRLER İÇİN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA
Büyükşehir belediyelerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Tüzün, ağustos ayında yapılacak belediye meclisi toplantılarının ardından bazı büyükşehir belediye başkanlarının da YENİ Parti’ye katılabileceğini söyledi.
Öte yandan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin YENİ Parti’ye katılmayacağını açıklayan Tüzün, bu karara saygı duyduklarını ifade etti.
“ANKARA VE İSTANBUL İÇİN GÖRÜŞME YOK”
Belediye geçişlerine ilişkin detayları paylaşan Tüzün, şu ana kadar büyükşehir ilçelerine bağlı 109 ilçe belediye başkanı, illere bağlı 54 ilçe belediye başkanı ve 50 belde belediye başkanının istifa ettiğini açıkladı.
Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleriyle herhangi bir temas kurulup kurulmadığına ilişkin soruya ise Tüzün, “Büyükşehirler noktasında şu ana kadar herhangi bir görüşmemiz olmadı. Süreç içerisinde kendi değerlendirmelerini yaparak karar vereceklerdir” yanıtını verdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın farklı partilere geçeceği yönündeki iddialara da değinen Tüzün, bu yönde resmi bir açıklama bulunmadığını ve iddiaların doğrulanmadığını sözlerine ekledi.