5 yıl geçti, soruşturan yok

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak amacıyla 4 Nisan 2009 tarihinde Amara'ya yapılan yürüyüşe askerlerin müdahalesi sonucu Mustafa Dağ ve Mahsum Karaoğlan'ın vurularak yaşamını yitirmesinin üzerinden 5 yıl geçti.

HABER MERKEZİ - Acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu kaydeden aileler, faillerin bulunup yargılanmasını isterken, başlatılan soruşturmalarda bir adım dahi atılmadı. 


PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğum gününün kutlandığı 4 Nisan 2009 tarihinde polisin kitleye Amara'ya Birecik'in Karataş mevkisinde yapılan yürüyüş sırasında askerlerin müdahale etmesinin ardından gaz kapsülü isabet eden Mustafa Dağ ile Mahsum Karaoğlan yaşamını yitirdi. Dağ ve Karaoğlan'ın yaşamını yitirmesinin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen bu güne kadar fail askerler ortaya çıkarılmazken, adli makamlar açtıkları soruşturmalarda bir adım bile ileri gidebilmiş değil. Mustafa Karaoğlan'ın vurulmasına ilişkin iç hukukta bir gelişmenin kaydedilmemesi üzerine Karaoğlan'ın ailesi ve avukatları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru yaptı. (Diha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri