50 bin genç ve çocuğa eğitim-spor desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin2022’de eğitimden, spora gerçekleştirdiği birçok faaliyetten 50 bin genç ve çocuk faydalandı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, 2022 Eğitim Döneminde Bilgievi, Akademi Lise, Akademi Üniversite ve Konukevi Yatılı Kız Yurdu aracılığıyla, binlerce çocuk ve genç öğrencinin başarı grafiğini yukarıya taşıması amacıyla ücretsiz yüz yüze ve çevrimiçi eğitim hizmet verdi.

Merkez ve Selahaddin Eyyubi Bilgievi olmak üzere 2’si Merkez, Hani Gürbüz ve Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar olmak üzere 4 bilgievinden 8 bin 400 çocuk, Sur, Şehit Ali Gaffar Okkan Akademi Lise olmak üzere 2’si Merkez ve Silvan El Cezeri, Dicle, Hani Hatuniye ve Bismil Ahmedi Hani Akademi Lise olmak üzere toplam 6 akademi lisede 10 bin öğrenci ve üniversiteye hazırlanan 120 genç kız ücretsiz yurttan faydalandı.

15 bin öğrenci sinema keyfi yaşadı

Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında Merkez ve kırsalda yaşayan çocukları sinema filmleriyle buluşturdu.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesindeki Bilgievi ve Akademi Lise öğrencilerinin sosyal-kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen sinema gösterimlerine 15 bin öğrenci katılım sağladı.

Öğrenciler “Gez-Gör” ile yaşadıkları kenti daha yakından tanıma fırsatı buldu

Eğitim ve sosyal kültürel çalışmalardan yararlanan Bilgievi ve Akademi Lise öğrencileri, Gez-Gör etkinlikleri kapsamında yaşadıkları kentin tarihi ve turistik yerlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Rehberler eşliğinde Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerleri gezip görme imkanı bulan 20 bin öğrenci sosyal-kültürel etkinliklerden yararlandı.

Hazar Uyanış Gençlik Kampında çocuklar ve gençler tatil yapma imkânı buldu

Büyükşehir Belediyesi, tatil yapma imkânı bulunmayan dezavantajlı çocukları Elazığ’ın Maden ilçesindeki Hazar Uyanış Gençlik Kampı’nda ağırladı.

Gençlik Kampı’nda tatil yapma imkânı bulunmayan dezavantajlı gençler doyasıya eğlendi. 9 hafta süren kampta toplam 1200 genç yararlandı.

90 bin 384 vatandaş kitap kahve ve millet kıraathanesinden yararlandı

Zamanlarını kitap okuyarak geçirmek isteyen vatandaşlar yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve ücretsiz ikramların yapıldığı “Kitap Kahve” ve ‘’ Millet Kıraathanesi ‘’hizmetinden faydalandı.

Sur, Tema, Kent Meydanı, Kardeşlik Park ve Millet Kıraathanesi olmak üzere 5 kütüphaneden 2022 Yılında aylık 7 bin 532, yıllık ise 90 bin 384 vatandaş ve öğrenci kütüphane hizmetlerinden yararlandı.

7 bin genç hem yüzmeyi öğrendi hem de keyifli vakit geçirdi

Öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirmesi amacıyla açılan yüzme kursları yoğun ilgi gördü. Antrenörler eşliğinde hem yüzmeyi öğrenen hem de keyifli vakitler geçiren 7 bin genç yüzme öğrendi.

4 bin 980 genç özel yetenek kurslarına katıldı

Beden eğitimi, askeri ve polis okullarına yerleşmek isteyen gençlere yönelik açılan ücretsiz özel yetenek kurslarına 4 bin 980 kişi katıldı.

Akademi Üniversite, gençlerin kariyer planlamalarına katkı sundu

Çocuk ve gençlerin eğitimde başarı grafiklerini yukarılara taşımak için açtığı Akademi Üniversite gençlerin yeni evi ve umudu oldu.

Merkez Sur ilçesindeki tarihi binada tefrişatın tamamlanmasıyla beraber çok sayıda üniversiteli genç 2022 Yılında Akademi Üniversite’den yararlandı.

48 bin 364 öğrenciye spor malzemesi desteği

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 2022 Yılında çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sunmak, yaz tatilini ve tatil sonrası vakitlerini sporla geçirmelerini sağlamak adına projesi kayıtlı olan 21 Bin öğrenciye spor malzemesi desteği verdi.

Atletizm, yüzme, futbol, basketbol, voleybol, kort tenisi, karate, kickboks, taekwondo, güreş, dart, satranç, judo, masa tenisi, badminton, çim hokeyi, jimnastik, hentbol branşlarında 46 salon, tesis ve sahada devam eden eğitimlerde alanında yetkin 220 eğitmen görev aldı. 12 ay boyunca kesintisiz spor eğitimden 25 bin 042 çocuk ve genç yararlandı.

Yıl boyunca devam eden spor okullarında gençler, çocuklar ve amatör sporculara 48 bin 364 malzeme dağıtımı yapıldı. (Büyükşehir Basın)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri