Son olayların ardından gözlerin çevrildiği Adıyaman'da vatandaşlar, kentin 'terör'le gündeme gelmesine tepki gösterdi. Türk, Kürt, Alevi, Sünni ve Hıristiyanların yaşadığı 597 bin 835 nüfusa sahip Adıyaman'da vatandaşlar, 2 kişinin teröre bulaşmasının kente mal edilmemesini istedi.
Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, terörün dini ve memleketinin olmadığını düşündüğünü, çünkü bir teröristin her şeyini geride bırakarak katıldığı örgütünün malı haline geldiğini söyledi. Kutlu, bazı eylemlerde Adıyamanlıların yer almasının kendilerini çok üzdüğünü vurgulayarak, Adıyamanlıların vatanına, milletine ve diğer bütün milletlere saygılı ve bağlı olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:
"Bizim burada Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Arabıyla herkes kardeşçe yaşamaktadır. Sünnimiz, Alevimiz, Hıristiyanımız kardeşlik içerisinde burada sosyal yaşamını sürdürmektedir. Adıyaman’ımızın imajını bozmaya yönelik birtakım basın organları adeta Adıyaman’ı hedef gösterir tarzda, teröristlerin Adıyaman ile özleştirilmesini kabul edemiyoruz. Adıyaman bir huzur kentidir ve huzur kenti olmaya devam edecektir dünyaya ve Türkiye’ye örnek bir vilayettir."
'TERÖRE MEYİLLİ KENT GİBİ GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILIYOR'
Adıyaman Barosu Başkanı Hasan Demir de, kentin "teröre meyilli" bir yer olarak gösterilmeye çalışıldığını ve bunun yanlış olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Son günlerde bu olayların IŞİD’e ve diğer terör örgütlerine Adıyaman’dan katılımlar olmasının, son Suruç olayı ondan önce Diyarbakır’daki olayda bombayı koyan ve bombayı patlatan şahsın Adıyamanlı olması, Adıyaman nüfusuna kayıtlı olması, sanki Adıyaman’da böyle terör varmış izlenimi, teröre meyilli bir kesim varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor" diye konuştu.
ALEVİ KANAAT ÖNDERİ: BİZLER ASLA TERÖR İSTEMİYORUZ
Alevi kanaat önderi Mahmut Dolaş da, kentte terör istemediklerine vurgu yaparak şöyle konuştu:
"Adıyaman’ın birlik beraberliğe ihtiyacı vardır. Bizler asla terör istemiyoruz, olaylar istemiyoruz. Bizim birlik beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Bunun dışında hiçbir kimse bir şey kazanmaz. Yapılan her eylem topluma zarar verir. Allah bizim birlik beraberliğimizi bozmasın. Adıyaman’a kardeşlik yakışır sevgi yakışır, hoşgörü yakışır. Kavga, dövüş, eylemlere katılmak asla bize yakışmaz."
Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay da, bazı gazetelerde kenti suçlayan başlıkları kınadıklarını belirterek "Adıyaman huzur kenti diyoruz, esnafıyla, STK’larıyla, memurlarıyla bugün birlik beraberlik içerisinde tekrar kendisini göstermiş oldu."