TİGRİS HABER - Başsavcılığın açıklamasına göre soruşturma, Davutoğlu’nun program sırasında hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik kullandığı ifadelerin sosyal medya platformlarında paylaşılmasının ardından başlatıldı.
Sosyal medyada yayılan görüntü ve paylaşımları resen incelemeye alan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, inceleme sonucunda Davutoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 299/1. maddesi kapsamında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan soruşturma yürütülmesine karar verdi.
DAVUTOĞLU PROGRAMDA NE SÖYLEDİ?
Soruşturmaya konu olan programda geçmişteki görev dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, hükümette kendisinden sonra görev alan bazı bakanları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çevresini hedef alan ifadeler kullandı.
Davutoğlu açıklamasında, “Benden sonraki bakanlar gibi bir kuruş haram lokma yemedim. Onlara da ‘Haram lokma yemeyin’ dedim. Yediler. Çevrelerini zengin ettiler. Damadını bakan yaptı. Akrabalarını zengin etti. Beş tane müteahhide Türkiye’yi peşkeş çekti” ifadelerini kullandı.
Söz konusu açıklamaların sosyal medyada geniş şekilde paylaşılmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın, Davutoğlu’nun ifadelerinin TCK’nın 299/1. maddesi kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceğine ilişkin adli süreci kapsadığı belirtildi.
Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında Davutoğlu’nun ifadesine başvurulup başvurulmayacağı ve dosyayla ilgili nasıl bir işlem yapılacağı netlik kazanacak.