Ahmet Türk dönecek mi? Mardin’de merak edilen karar belli oldu!

Görevinden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk görevine dönemedi.Kayyımın iki ayda bir yenilenen görevlendirme süresi, yeniden değerlendirilerek 4 Ocak 2027 tarihine kadar uzatıldı.

TİGRİS HABER - Görevinden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk görevine dönemedi. Kayyımın iki ayda bir yenilenen görevlendirme süresi, yeniden değerlendirilerek 4 Ocak 2027 tarihine kadar uzatıldı.

NE OLMUŞTU?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) çatısı altında seçime giren Ahmet Türk ve Devrim Demir, yüzde 57,4 gibi yüksek bir oy oranıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmıştı.

Ancak İçişleri Bakanlığı, seçimden yaklaşık yedi ay sonra, 4 Kasım 2024’te Türk ve Demir’i görevden uzaklaştırarak belediyeye üçüncü kez kayyım atamış ve Vali Tuncay Akkoyun’u görevlendirmişti.

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 Şubat’taki konuşmasında “Anadolu huzura, Öcalan umuda, Ahmet’ler makama, Demirtaş yuvasına dönünceye kadar kararımız nettir” demişti.

Bu açıklama üzerine Ahmet Türk ve görevinden uzaklaştırılan Esenyurt Belediyesi Başkanı Ahmet Özer’in görevlerine iade edilebilecekleri öne sürülmüştü.

TÜRK: ‘BEKLENTİ VE TALEBİM YOK’

Ahmet Türk kayyım uygulamasına ilişkin Ekim ayında yaptğı açıklamada şunları söylemişti:

“Bu konuda bireysel olarak belediye başkanlığıyla ilgili çok fazla da bir beklenti veya bir talebim yok. Ama halk iradesine ipotek konulduğu için bu ipoteğin kalkmasının mücadelesini veriyoruz. Haksız bir uygulama. Halk iradesinin ortaya çıkması, demokratik bir düzenin, sistemin oluşması konusundaki mücadelemizi sürdürüyoruz. Sadece kayyum değil. Demokratik bir sistem nasıl oluşur, sorunun çözümü konusunda Kürtler ne kadar gerçek bir muhataptır gibi başlıkların tartışılması gerekiyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri