TİGRİS HABER - Dünya petrol ticaretinin yaklaşık %20’sinin geçtiği Hürmüz Boğazı’ndaki gerilim, Brent petrol fiyatlarını 100 doların üzerine çıkardı. Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) rezerv müdahalesine rağmen, piyasalardaki belirsizlik sürüyor. Türkiye’de ise artan enerji maliyetlerinin akaryakıt fiyatlarına yansıması gündemde.
Sosyal medyada “Akaryakıta zam gelecek” paylaşımlarına yasak
Yaşanan kriz sonrası sosyal medyada petrol ve akaryakıt fiyatları üzerine yapılan “zam gelecek” paylaşımları, millî güvenlik ve kamu düzeni gerekçesiyle erişime engellendi. Bu karar, Ankara 12. Sulh Ceza Hakimliğinin 2 Mart 2026 tarihli ve 2026/2388 sayılı kararıyla uygulamaya konuldu.
Enerji piyasalarındaki belirsizlik ve sosyal medya düzenlemeleri, Türkiye’de hem tüketici hem de yatırımcılar için yeni bir dönemin işaretleri olarak değerlendiriliyor. (Haber Merkezi)