Şehmus KIZILASLAN
TİGRİS HABER - Yeni sezon öncesi ikinci etap kamp çalışmalarını Bolu’da sürdüren Amedspor, 2025-2026 sezonuna yönelik en ciddi hazırlık sınavlarından birine çıkıyor. Yeşil-Kırmızılı ekip, İran 1. Ligi'nde (Persian Gulf Pro League) mücadele eden güçlü rakip Sepahan FC ile yarın saat 17.00’de hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.
İlk kamp döneminde Erzurum’da planlanan hazırlık maçlarını bir türlü gerçekleştiremeyen, Amedspor, teknik direktör Mehmet Altıparmak yönetiminde İkinci ve sezonun son kamp yeri olan Bolu'da tempoyu artırdı. Yeşil-kırmızılı ekip 19 Temmuz’da yapılması planlanan hazırlık maçını öne çekerek yarına aldı. Teknik heyet, futbolcuların moral ve fiziksel seviyelerinin en üst düzeye çıktığını vurguladı.
Altıparmak, karşılaşma öncesinde yaptığı değerlendirmede, " İran'ı 1'nci liginin güçlü takımlarından Sepahan FC’nin çok güçlü bir ekip olduğunu, hazırlık maçının iyi bir deneyim olacağını söyledi. Altıparmak, “Hazırlık maçlarını sezon öncesi genel olarak kadroyu görmek ve eksikleri belirlemek açısından çok önemsiyoruz. Bu maç, ciddi bir sınav olacak” dedi.
İran futbolunun önde gelen kulüplerinden olan Sepahan FC, geçtiğimiz sezon Persian Gulf Pro League’de 60 puanla sezonu ikinci sırada tamamladı. Sepahan, 12 Ağustos’ta AFC Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Katar temsilcisi Eh-Dehil (Al-Duhail ) ile karşılaşacak. Bu açıdan Amedspor ile oynayacağı hazırlık maçı Sepahan için de önemli bir prova niteliği taşıyor.
Hazırlık Maçları Devam Edecek
Teknik direktör Altıparmak, önümüzdeki günlerde birkaç ciddi hazırlık maçının daha planlandığını belirtti. Amedspor, ikinci hazırlık maçını 23 Temmuz'da Bandırmaspor’la yapacağı öğrenildi.
Altıparmak, “Kadro planlamamıza son şeklini vermek üzereyiz. Özellikle gündemimizde olan Santfor mevkiine ve önemli noktada eksik kalan birkaç futbolcunun da aramıza katıldıktan sonra çok daha hazır hale geleceğiz” dedi.