Şehmus KIZILASLAN
"3-0’lık Zafer Sonrası Şok Karar"
TFF’den Bir Kez Daha Disiplin Hamlesi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), karşılaşmada yaşananlar nedeniyle Amedspor’u yeniden disipline sevk etti. Resmi açıklamada, yeşil-kırmızılı kulübün “çirkin ve kötü tezahürat” gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)’ya gönderildiği belirtildi. Sevk kararının dayanağı ise Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi oldu.
Taraftarlar Ayakta: “Bu Karar Kabul Edilemez”
Alınan karar, Amedspor taraftarları ve spor kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı. Deplasman maçında küfür, saha olayı ya da yabancı madde atımı gibi somut bir ihlal olmadığını savunan taraftarlar, sevk kararını “anlaşılmaz” ve “kabul edilemez” olarak yorumladı.
“Cezalar Standart Hale Geldi” Eleştirisi
Taraftar grupları, kulübe yönelik cezaların artık rutinleştiğini öne sürerek, her hafta benzer gerekçelerle disipline sevk edilmesini eleştirdi. Spor kamuoyunda da bu durumun “standart bir uygulamaya dönüştüğü” görüşü ağırlık kazanırken, Amedspor’a para cezası verilmesi ihtimali konuşuluyor.
Gözler PFDK’da
Amedspor cephesinde şimdi tüm dikkatler Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun vereceği karara çevrildi. Kulübün savunmasını sunarak olası bir cezanın önüne geçmeye çalışması bekleniyor.