Amedsporlu yöneticilere poliste saldırmış

Amedspor’lu yöneticiler çirkin saldırının detaylarını Tigris Haber’e anlattı

Ankaragücü’nün Amed Sportif Faaliyetler yöneticilerine yönelik faşizan ve barbarca saldırılarına tepkiler çığ gibi büyürken, olayın mağdurları Tigris’e önemli açıklamalarda bulundu.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Amed Sportif Faaliyetler yöneticilerinin Ankaragücü deplasmanında yaşadıklarının yankıları devam ediyor. Protokol tribününde yaşanan olayda saldırıya uğrayan ve linç girişiminde bulunan yöneticiler, yaşadıklarını gazeteniz Tigris’e değerlendirdi.

 

“Az rastlanan bir olay”

Amed Sportif Faaliyetler Asbaşkanı Nurullah Edemen, Ankara’da barbarca ve faşizan bir tutumla karşılaştıklarını söyledi. Edemen, 1-0 yenik duruma geçtikleri maçın 85. dakikasında 2-1 öne geçtiklerini ve protokol tribününde olayların çıktığını belirtti.

Edemen, olayda kendisiyle birlikte 4 yöneticinin yaralandığını kaydetti. Edemen, şöyle dedi: “Ankara’da yaşananlar futbol sahalarında az rastlanan bir olaydır. Taraftarların ve futbolcuların karışmadığı bu olayda ağızlarında barış ve kardeşliği düşürmeyen yöneticilerdir” dedi. 

“Bu olayın peşini bırakmayacağız”

Futbolcularının gol sevinci görmeden bir anda saldırıya uğradıklarını ifade eden Edemen, kendilerine Ankara Kulüp Başkanı, yöneticiler, korumalar ve protokol tribününde buluna kişilerin saldırdığını vurguladı. “Neye uğradığımızı şaşırdık” diyen Edemen, kulüp avukatlarını da yapan yöneticileri Soran Haldi Mızrak’ın protokol tribünden aşağıya atıldığına işaret etti.

Edemen, şöyle devam etti:

“Benim burnum kırıldı, bir yöneticimiz boğazından yaralandı, diğer yöneticimiz ve yanımızda bulunan bir bayan taraftarda çeşitli yerlerinden yaralandı. Bunlar protokol tribününde yaşandı. Bu yaşanan normal bir tribün olayı değildir. Bizi öldürmeye teşebbüs ettiler. Orada cinayet işlemek istediler. Kulüp yöneticilerinin bunu yapması kabul edilemez. Suç duyurusunda bulunduk, bu olayın peşini bırakmayacağız" dedi.

Futbol Federasyonu’na da tepki gösteren Edemen, TFF’nin takımlarını sezon başından buyana hedef haline getirdiğine dikkat çekti. Edemen, “Güneydoğu takımına tahammülleri yok. Ankara'da Rize takımı, Buca takımı olsaydı, aynı olaylar çıkar mıydı? Hayır çıkmazdı. Ama iş Diyarbakır’a geldi mi her şey oluyor.”

 

Poliste saldırdı

Ankaragücü maçında saldırıya uğrayan ve protokol tribününden aşağı atılan yönetici Soran Haldin Mızrak da gol sevincinin kursaklarında kaldığını belirtti. Mızrak, “1-1 berabere devam eden maçın 85. dakikasında galibiyet golümüz geldi. Ne olduysa bu golden sonra oldu. Bir bayan taraftarın galibiyet sevinci pahalıya patladı. Bu sırada bir taraftar protokol tribüne su fırlattı. Protokol tribünü bir anda karıştı. Protokol tribününde oturan Ankaragücü Başkanı, yöneticiler, korumalar, bize saldırdı. Ayrıca iki polis ve güvenlikçiler de bana saldırdı. 6-7 kişiyle boğuştum. Korkuluklara tutundum ama beni ayaklarımdan tutan kişiler 2,5 metreden aşağıya attı, yerde vurmaya devam ettiler. Beni  öldürmeye çalıştılar. Saldırının ardından güvenlik gerekçesiyle 45 dakika boyunca ambulans bekledik. Bu yaşananlar kabul edilemez. Federasyon bunun için gerekenleri yapmalıdır” şeklinde konuştu.

Mızrak, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını, savcılığın olayla ilgili soruşturma başlattığını sözlerine ekledi.

Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Başkanı Ali Karakaş da hukuki olarak her türlü haklarını arayacaklarını ve yaşananları hiç bir zaman unutmayacaklarını kaydetti. Karakaş, Ankaragücü'nün bu tavrını kınadıklarını ve tüm Amedsporlu taraftarlardan da centilmenlikten taviz vermemelerini istediğini kaydetti.

Taraftarımız dikkat etsin

Karakaş, şöyle dedi: "Biz yapılanları unutmayacağız. Ama bununla da yaşamayacağız. Elimizden geldiğinde hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Fakat burada önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum. Yaşananları provoke edip kulübümüze zarar vermeye çalışanlar olacaktır. Bu nedenle Amedsporlu taraftarlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz. Centilmenlikten asla taviz vermemelerini özellikle dile getiriyoruz."

MEHMET ÇAKAN/özel haber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri