Şehmus KIZILASLAN
TİGRİS HABER - Şehmus Özer Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza törenine, DİMDER Başkanı Aziz Elaldı, Amedspor Başkanı Nahit Eren ve Amedspor Asbaşkanı Şeyda Arslantaş ve Altvyapi takımı U19 Teknik Direktörü Harun Kılıç ile Genç sporcular katıldı.
Aziz Elaldı: Altyapıya ileriki süreçte daha fazla önem vereceğiz
DİMDER Başkanı Aziz Elaldı, törende yaptığı açıklamada altyapıya yapılan yatırımın hem Amedspor’un hem de bölge futbolunun geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
“Dernek olarak biz her zaman Amedspor’un yanında olduk. Bu anlaşmayla birlikte önümüzdeki yıl altyapının tüm kategorilerinde (U14, U15, U16, U17, U18, U19) yer alan takımların göğüs sponsorluğunu üstleneceğiz ve tüm masraflarını karşılayacağız.
Altyapıya ileriki süreçlerde çok daha fazla önem vereceğiz. Geleceğimiz için bu yatırımı yapmaya karar verdik. Çocuklarımızın sportif faaliyetlerinde ihtiyaç duydukları her konuda yanlarında olacağız. Amacımız, Amedspor altyapısında yetişen gençlerimizi hem profesyonel takımda hem de bölgedeki diğer takımlarda görmek.” İstiyoruz
Nahit Eren: Bu iş birliği altyapımızı güçlendirecek
Amedspor Başkanı Nahit Eren ise DİMDER ile yapılan bu iş birliğinin altyapı sistemine büyük katkı sağlayacağını belirterek, teşekkür etti “Amedspor’un geleceği altyapısında yetişen çocuklarımızla şekillenecek. DİMDER’in bu desteği, gençlerimizin gelişimi açısından son derece kıymetli. Aziz Başkan’a ve tüm DİMDER yönetimine teşekkür ediyoruz. Bu tür desteklerle altyapımızı daha güçlü bir yapıya kavuşturacağız.”
Şeyda Arslantaş: Bu destek sadece spora değil, topluma da katkıdır
Amedspor Asbaşkanı Şeyda Arslantaş, imza töreninde yaptığı konuşmada iş birliğinin sportif olduğu kadar toplumsal bir anlam da taşıdığını ifade etti. “Altyapıya yapılan her yatırım, aynı zamanda geleceğe yapılan bir yatırımdır. Gençlerimizin sporla buluşması, hem Amedspor hem de Diyarbakır için çok kıymetli. Bu anlamlı destekten dolayı DİMDER’e teşekkür ediyoruz.” diye belirten As Başkan Arslantaş şunları söyledi.
Bu anlaşmayla birlikte DİMDER, 2025 -2026 sezonu boyunca Amedspor altyapısının tüm yaş kategorilerinde göğüs sponsoru olacak ve takımların sezonluk tüm giderlerini karşılayacaktır..
Amedspor U-16 takımında forma giyen Enes Yılmaz, toplantı sonrası konuşmasında “Amedspor bizim için çok şey ifade ediyor.” dedi.
Amedspor bizim için çok önemli. Altyapıya büyük destek veren sizlere teşekkür ediyorum. Bizimde bu desteklerle hem moralimiz hem de motivasyonumuz artıyor. Verdiğiniz destekler çok önemli olmakla birlikte burada hayal ettiğimiz yerdeyiz. Amedspor A takımda forma giymek en büyük hayalimiz. Bu çatı altında en iyi şekilde mücadele edip A takım formasıyla mücadele etmek. Bugün bize destek verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederiz.