Ankara’da “Diyarbakır “ Zamanı

Diyarbakır Tanıtma Ve Kültür Vakfı (DİTAV) öncülüğünde bugün Ankara’da başlayacak olan “Diyarbakır Tanıtım Günleri” Pazar gününe kadar devam edecek.

Diyarbakır Valiliği ve kentteki yerel yönetimlerin de desteklediği etkinlikte kente ait ürünlerin tanıtımı için organizasyonlar yapılacak.

Ankara AKM’de Yapılacak

Diyarbakır Tanıtma Ve Kültür Vakfı (DİTAV) öncülüğünde bugün Ankara’da başlayacak olan “Diyarbakır Tanıtım Günleri” Pazar gününe kadar devam edecek. Diyarbakır Valiliği ve kentteki yerel yönetimlerin de desteklediği etkinlikte kente ait ürünlerin tanıtımı için organizasyonlar yapılacak.

Organizasyona Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ev sahipliği yapacak. Organizasyonun açılışı bugün saat 14.00’da yapılacak.

Yelda Yakut’tan Bilgilendirme

Kayapınar Belediye Başkanı Ozan Balcı’nın koordinatörlüğünü yapacağı organizasyon hakkında bilgi veren Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yönetim kurulu üyesi ve Diyarbakır Tanıtım Günleri Düzenleme Komitesi Başkanı Yelda Yakut,Diyarbakır’ın artık hak ettiği şekilde hatırlanmasını ve anılmasını istediklerini söyledi.

“Vefa Borcumuzu Ödeme Zamanı”

Yakut,”Değerli Diyarbakırlılar.Ekmeğini Diyarbakır’dan kazanmış hemşerilerimiz, Diyarbakır’ı bu ülkenin bir parçası Diyarbakırlıları da ciğerinin bir parçası bilenler.Yurdumuzun güzel insanları.Biz Diyarbakır evlatları  olarak , şehrimize duyduğumuz vefa duygusunu, vefa borcumuzu yerine getirmek  üzere bu projeyi uygulamaya aldık. Bu projedeki amacımızın ne olduğunu ne demek istediğimizi hangi mesajı vermeye çalıştığımı anlatmak istiyoruz.Diyarbakır artık ne terörle, ne de şiddetle birlikte hatırlansın  ve  anılsın istemiyoruz. Yıllarca unutulan ve unutturulan tarihimize ,değerlerimize , folklörümüze sanatımıza,zanaatımıza ürettiğimiz ve yeşerttiğimiz her şeye bigane kalanlar bilakis Diyarbakırımızı  daima şiddet fotoğrafları ile hatırlattılar.

“Diyarbakır Gerçek Değerleriyle Bilinsin”

 Bugün Istanbul; Fatih Sultan Mehmetle, Bursa; Osman Gaziyle ,Orhan Gaziyle, Konya; Hz. Mevlanayla hatırlanıyor ve anlıyorsa  Diyarbakırımızda ; Hz Süleyman Hz Zülkif,Hz Yunus  Peygamberlerin  ve  54  Sahabelerimizin hatıraları ve Diyarbakır’ımızın yetiştirdiği değerleri ile , kültürel zenginliklerimizle ve Ekonomik Kaynaklarımızla hatırlansın ve anılsın istiyoruz.Kısacası Diyarbakırımızın sahip olduğu potansiyelleri ve Değerleri Türkiye ye ve  dünyaya duyuralım istiyoruz. Amacımız Diyarbakır’ımızı  Türkiyenin dört bir yanına tanıtmak, tarihi kültürel doğal ve turistik değerlerini, el sanatlarımızı sergilemek ,yöresel ürünlerimizi ön plana çıkarabilmek amacıyla ulusal ve uluslararası alanda tanıtım faaliyetleri yürütmektir.

“Kentimize Karşı Görevimizi Yapalım”

Bu tanıtım sadece Diyarbakır halkına hitap etmeyecek olup  bütün kesimlere hitap edecektir.Diyarbakırlılar daima  kucaklayıcı ve birleştirici bir yaklaşım  içinde  olmuştur ve bundan böylede öyle olacaktır .

O yüzden bizde  diyoruz  ki ;Diyarbakır’ı sevenler ,Diyarbakır’a gönül verenler, haydi  hep birlikte el ele vererek  Diyarbakır’ımızı herkese duyuralım sevdirelim” dedi.

HABER: SAFFET AZBAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri