Aslan abi Geleneksel Köfte-Ekmek Gününde eski mezunlar bir araya geldi

Diyarbakır Anadolu Lisesinde (DAL) 65 yıldır kantinde köfte ekmek yapan emektar isim Aslan Tanaman, 20 yıldır sürdürdüğü Geleneksel Köfte-Ekmek Günü etkinliğinde eski mezunlar bir araya gelme fırsatı elde ediyor.

Şaban YILMAZ

TİGRİS HABER - Mazisi başarılarla dolu olan DAL, 1956 yılında Maarif Koleji olarak kuruldu. Okul daha sonra 1975 yılında Diyarbakır Anadolu Lisesi adıyla bugünlere kadar geldi.

Binlerce öğrenci yetiştiren mezunlar arasında rektör, öğretim görevlisi, mühendis, doktor, iş adamı ve daha birçok meslek erbabından insan, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafına dağıldı.

Aslan abi, Köfte-Ekmek Gününün geleneksel hale getirdi

Okul kantininin meşhur işletmecisinin dillere destan köfte-ekmeği ise, 65 yıldır damakları şenlendirmeyi sürdürüyor. Okulun kantininde köfte-ekmek yapan emektar isim, namı değer Aslan Abi, 20 yıldır geleneksel olarak düzenlediği köfte-ekmek etkinliğinde eski mezunlar onu bu yılda yalnız bırakmadı.

Okulun mezunlarından Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, geleneksel hale gelen Köfte-ekmek gününde eski dostlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

“Uzun ömürler diliyorum”

Duayen abimiz Aslan Tanaman beyefendi, her yıl bu köfte gününü yaparak, çok eski mezunlarımızda olmak üzere ve yeni mezunlarla beraber, bir birliktelik sağlıyor.

Bizleri de bir araya getirerek, eski günlerin anılmasında emek veriyor. Bizde çocukluğumuzun o masum hatıralarını, arkadaşlarla paylaşarak, hep beraber anıyoruz. Değerli hocalarımızı tekrar görme fırsatını elde ediyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Uzun ömürler diliyorum” dedi.

“Aslan Abinin burada tekrar köfte-ekmeğini yiyoruz”

Mezunlardan ve aynı zamanda Tigris Haber Gazetesinin Yayın Danışmanı olan Mehdi Tanaman ise “Burada okul okuduğumuz günler bizim için çok heyecan verici günlerdi.

1983 yılında ben bu okuldan mezun oldum. Şuan buradaki etkinlikte 1970 yıllardan tutun 2025 yılında son mezun olmuş kişiler var. Çok mutluyuz.

Aslan Abinin burada tekrar köfte-ekmeğini yiyoruz. Çocukluğumuzdaki ve gençliğimizdeki o damağımızda kalan lezzeti yeniden tadabilmek bizim için büyük bir fırsat. Sağ olsun bizi bu günler vesilesiyle yeniden bir araya getirdi” şeklinde konuştu.

Doktor Ali Bıçakkaya ise, Diyarbakır’daki bu etkinliğin yanlızca buraya has olduğuna dikkati çekerek, başka bir örneği olmayan bu etkinlik dolayısıyla Aslan Abiye uzun ömürler diledi.

Etkinlik kantinde köfte-ekmek yemek ve hatıra fotoğrafı çektirmekle son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri