Azbay: Gazetecilik fedakarlık isteyen bir meslek

Diyarbakır’da devam eden ‘Yeni Nesil Gazetecilik ve İstihdam Programı’na katılan deneyimli spor yorumcusu Saffet Azbay geleceğin gazetecilerine ‘spor muhabirliği’ konusunda deneyimlerini paylaştı.

Bölge illeri arasında ilk kez Diyarbakır’da uygulanan ‘Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı’nın ikinci haftasında önemli konular ele alındı. Program kapsamında deneyimli spor programcısı Saffet Azbay bugün kursiyerlerle bir araya geldi. Azbay, genç gazetecilere ‘spor gazeteciliği ile medyanın gücü ve önemi’ hakkında deneyimlerini paylaştı.

Gazetecilikte mesai kavramı yoktur

Türkiye’de spora yoğun bir ilginin olduğunu belirten Azbay, “Ülkemizde gazetelerin spor sayfaları en çok ilgi çeken bölümlerin başında geliyor.  Çünkü milyonlarca bir kitlesi var. Bunların başında da futbol geliyor. Biz gazeteciler spor alanında yaşananları tarafsız ve objektif bir şekilde sunmalıyız. Bizler vatandaşla kurumlar arasında köprü görevi gören kişiler olduğumuzun farkında olmalıyız. Herkes bu bilinç ve mantıkla işe yaklaşmalı. Her şeyden önemlisi gazetecilikte mesai kavramı yoktur. Fedakarlık ve özen gösteren bir meslek. Bu mesleğin ilke ve kurullarına uyan toplumda daima saygınlık görür ancak bu mesleği kendi çıkarları için kullananlar ise halkın vicdanında mahkum olurlar” ifadelerini kullandı.

Program daha sonra spor alanındaki bazı anket ve istatistiklerin rakamsal sonuçlarının değerlendirilmesiyle sana erdi.

Yaklaşık 40 kursiyerin katıldığı eğitim programı 20 gün sürecek. Program sonrası gazetelerde çalışacak 25 kişi belirlenecek ve kursiyerler 9+9 ay istihdam edilecek.

Haber: Özge Akengin

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri