Bağımsız aday Karadaş: Selahaddin Eyyubi gibi birleştirici olacağım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bağımsız başkan adayı Dalyan Karadaş, seçilmesi durumunda Selahaddin Eyyubi gibi birleştirici olacağını söyledi.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Bu adaylardan biri iş insanı Dalyan Karadaş. Büyükşehir Belediyesi Bağımsız adayı Karadaş, her gün bir mahalle ve köye giderek seçmenlerle projelerini anlatıyor.

Seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Karadaş, “Ben Diyarbakırım, kanatlarımda barış, yüreğimde toprak sevdası, dilimde kardeşlik türküsü, zincirin halkaları gibi sarılalım hep beraber birlikte Diyarbakır olalım. Diyarbakır vicdanı hür Kürdü, Türkü, Zazası, Ermenisi, Süryanisi, Yezidisi, Keldanisi ve Alevi’siyle herkesi kucaklayan huzurun Diyarıdır.

Selahaddin Eyyubi gibi birleştirici olmak istiyorum

Son yüz yıla kadar ciddi mücadeleler verilen kadim şehrimiz asırlardır birlikteliği koruyarak hizmet vermiştir. Bu güzel medeniyetler şehrini korumalı, daha güzel hizmetler vermek için siz değerli halkımla hep birlikte yönetmeye talibim.  Kudüs’ün kapılarını Müslümanlara açan Selahattin Eyyubi’yi ona yakışır torunlar olarak yaşatmalı ve sahip çıktığı değerlere bizde hakkaniyetle sahip çıkmalıyız. 2017 yılında Kudüs’e gerçekleştirdiğim ziyaretimde de biz Kürtlerin ve Selahattin Eyyübi’nin nasıl birleştirici olduğunu ve halen daha günümüzde onun kurduğu sistemin birçok yerde sürdürüldüğünü görmek beni onurlandırdı. Dönüşte Diyarbakır şehrimizi sadece Türkiye’de değil dünyadaki yerini ve konumunu düşündürdü.

Şehre sevginizi katarak oy kullanın

Bunun içinde siyasette atılması gerekli olan ilk adım dürüstlüktü. Doğru ve temiz işler hep ölçülü ve ağırbaşlıdır. Ölçü olmayan yerde kavga, gürültü ve haksızlık vardır. Bu sebeple projelerimi de bu titizlikle ve şeffaflıkla hayata geçirecek, hiç kimsenin emeğimize rant, torpil, yakınlık ilişkisi şeklinde zarar vermesine belediyeyi ölçüsüzce kullanmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğim. Büyük umutların bereketli bu topraklardan fışkırmasını ve bin yıllara hükmedecek bir verimin Diyarbakır’dan Türkiye’ye, Türkiye’den dünyaya yolculuğuna benimle varmısınız?. Bu şehre sevginizi katarak oyunuzu kullanmanızı rica ediyorum” çağrısında bulundu.  

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri