Başbakan Erdoğan'dan 1 Mayıs müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Meclis'teki grup toplantısında gündemi değerlendiren açıklamalarda bulundu.Başbakan Erdoğan 1 Mayıs'la ilgili son noktayı koydu: Taksim'e izin yok!

TBMM-Konuşmasına Turgut Özal'ı anarak başlayan Başbakan Erdoğa, Türkiye için çok önemli projelerin açılış gururunu milletçe yaşayacağız, açıklamasında bulundu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

Türkiye'ye uluslararası yatrımlar gelmez diyenler, ekonomiyi durduralım çağrısında bulundu. Bunlara ve bütün karalamalara rağmen ekonomimiz dimdik ayaakta kaldı. Ekonomimiz yüzde 4 değer kazandı. 

Turizmde 2013'te 35 milyon turist sayısına ulaştık. Oteller itibariyle yetiştiremiyoruz. 

1 Mayıs'a hak ettiği değeri sol mı verdi?

1 Mayıs'ın 124 yıllık geçmişi var. 1 Mayıs'a hak ettiği değeri biz verdi. Sol mu verdi, CHP mi verdi MHP’mi verdi. 1 Mayıs'ı biz tatil ilan ettik. Tarihi nitelikte düzenlemeleri yapan biz olduk.

Ülkemizde ve İstanbul'da miting yapılacak alanlar bellidir. 1 Mayıs'ı kutlamak isteyenler resmi olarak izin verilen yerlerde mitinglerini yapsınlar. Yenikapı'da miting yapabilirsin. Burası bana ufak geliyor diyorsan Maltepe'ye git miting yap. Bundan sonra da Kadıköy'de de miting yapılmayacak. Bir bayram günü eza, cefa günü olmasın. 

Eğleneceksek buyrun Yenikapı, buyrun Maltepe'ye... 

Taksim'den bir defa ümidinizi kesin! Burada devletle bir gerilime lütfen girmeyin.Esnaf ve halkın huzurunu kaçırmayın. Eğer bu bir barış günü ise, bunu çatışmaya dönüştürmeyelim, terörize etmeyelim. Eğer orada yapmayacağım burada yapacağım,dersen zaten çatışma çıkarıyorsun. Buna izin vermeyeceğiz. 

"1 Mayıs'ta İstanbul'da toplu taşımayı ücretsiz yapabiliriz"

Hayır orada yapmayacağım, illa burada yapacağım dersen. Ben çatışmaya hazırım anlamına gelir. Herkes yapacağı her şeyi hukuk içinde sürdürmesi gerekir. Sen kanun değilsin. Biz nasıl mitingimizi bize verilen yerde yaptık onlar da öyle yapacak. Ben de STK'yım. Yenikapı dediler. 2,5 milyon kişi geldi baktık yetmiyor. Belki önümüzdeki sene Maltepe'de yapacağız.

Sizin için Yenikapı'ya metroda yaptık. Taksim'den Yenikapı'ya metro ile git. Hatta o gün resmi araçlarımızı ücretsiz yapalım dedim. Yani gerekirse İstanbul'da toplu ulaşımı ücretsiz yaparız. Daha ne yapacağız ya!

"Bunu anlamayacak zavallılar var!"

Suriye'ye uzanan elimizi inkar edenler var. Bu sabah Patani'de budistlerin baskısı altında olan müslümanın öldürüldüğü kanalda izliyordum. Yaşlı müslümanın Türkiye'ye duasını izledim. Düşünebiliyor musunuz oradan bize dua ediyor. Diyor ki Erdoğan sabret ve ağlıyor. Türkiye'ye dua ediyor. Türkiye bizi yanlız bırakmadı diyor. Ama bunu bu çatı altında anlamayacak kadar zavallılar var. Çünkü onların öyle bir derdi yok.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri