Başkan İmamoğlu Diyarbakır'da

Diyarbakır'da konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Demokrasi dışı kesimlere karşı birlikte mücadele" vurgusu yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.

Saat 11.30'da Diyarbakır Havaalanına gelen İmamoğlu yoğunluk nedeniyle aracına binerken güçlük çekti. İBB Başkanı İmamoğlu'nu karşılayanlar arasında Amedspor taraftarları da vardı. 


İMAMOĞLU: SEÇİLMİŞLERİ GÖREVDEN ALMAK GAFLET VE DELALETTİR

Daha sonra partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'na geçen İmamoğlu, burada İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan belediye başkanlarına ilişkin açıklama yaptı.

"Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atanması ne yazık ki gaflet ve delalettir" diyen İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Diyarbakır'ın bütün sıcaklığını havalimanında hissettim. Çok mutlu oldum, onore oldum.

Bu seyahat bir düğüne gidişin yanı sıra farklı anlam da içeriyor. İki yıl önce geldiğimde ilk kez gelmiştim ve çok etkilenmiştim. Bu kadim kentin birçok medeniyeti, farklı etkinlikleri içerisinde barından bir kent. 

Benim kalbimde hep böyle bir yeri var. 

Çok değerli bir seçim süreci yaşadık. İstanbul'da çok önemli bir seçim süreci yaşadık. Oy kullanan vatandaşlarımız için demokrasiye sahip çıkma kısmı ispat olmuştur. Günün sonunda Türkiye'de demokrasi kazanmıştır. 

Demokrasiyi sahip çıkma duygusu ortaya çıkmıştır İstanbul'da. Türkiye'de demokrasi kazanmıştır. 

Seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınıp yerine kayyım atanması ne yazık ki gaflet ve delalettir. Seçimle gelenin seçimle gitmediği yerde ne demokrasi olur ne de hukuktan bahsedilir. 

Vatandaşın seçme ve seçilme hakkının özgürce kullanmasında önünde engeller koymak demokrasi dışı kesimleri güçlendirmekten başka işe yaramaz.

Demokrasi dışı kesimlere karşı birlikte mücadele edeceğiz.

Kayyuma devretme uygulamalarının altında israf düzenini sürdürmeye dair pek çok emareler görünmektedir. İstanbul ya da Diyarbakır nerede olursa olsun, bu milletin görev verdiği hangi kişi olursa olsun tavrımızı duruşumuzu değiştirmeyiz. Haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı durmak zorundayız. Çünkü bu bir adalet, demokrasi ve millet iradesini koruma mücadelesidir. Adalet ortadan kalktığında millet iradesinin nasıl tepki verdiğini yakın zamanda gördük. Bu toprakların yegane sahibi, Türkiye Cumhuriyetî'nin eşit vatandaşlarıdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri