Beyaz Et sektörüne büyük operasyon: 8 ilde 32 gözaltı, 13 şirkete kayyım

Adalet Bakanı Akın Gürlek, beyaz et sektöründe haksız fiyat artışları yapıldığı iddialarına ilişkin geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

TİGRİS HABER - İstanbul merkezli yürütülen operasyon kapsamında 8 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlenirken, 32 şüpheli gözaltına alındı ve 13 şirkete kayyım atandı.

Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşların temel gıda ürünlerine adil ve makul fiyatlarla erişiminin devletin öncelikli hassasiyetleri arasında yer aldığını vurguladı. Gürlek, Adalet, İçişleri, Ticaret ile Hazine ve Maliye Bakanlıklarının koordinasyon içinde hareket ettiğini belirtti.

Fiyat manipülasyonu iddiası

Soruşturmanın, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketlerin fiyat oluşum süreçlerini tüketici aleyhine yönlendirdiği iddiaları üzerine başlatıldığı bildirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, şirketlerin arz, satış ve fiyat politikalarında birlikte hareket ederek serbest rekabet ortamını bozduğu yönünde kuvvetli şüphe oluştuğu ifade edildi.

Başsavcılık açıklamasında, Türk Ceza Kanunu’nun “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “fiyatları etkileme” suçlarını düzenleyen maddeleri kapsamında işlem yapıldığı kaydedildi. Ayrıca satıştan kaçınma gibi piyasa düzenini etkileyen eylemlerin de soruşturma dosyasına dahil edildiği belirtildi.

8 İlde eş zamanlı baskın

12 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilen operasyonlar İstanbul’un yanı sıra Ankara, Balıkesir, Bolu, Bursa, İzmir, Samsun ve Uşak’ta eş zamanlı olarak yapıldı. Şirket yöneticileri ve yetkilileri hakkında gözaltı, arama ve el koyma işlemleri uygulandı.

Soruşturma kapsamında ayrıca, sektörün stratejik önemi ve gıda tedarik zincirinin aksamaması amacıyla 13 şirkete denetim kayyımı atandı. Bu adımın, ticari faaliyetlerin şeffaf ve denetlenebilir şekilde sürdürülmesi için atıldığı belirtildi.

“Usulsüzlüğe göz yumulmayacak”

Bakan Gürlek açıklamasında, ekonomik düzeni bozan ve tüketici haklarını ihlal eden hiçbir girişime müsamaha gösterilmeyeceğini belirterek, “Hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde vatandaşlarımızın ekonomik haklarını zedeleyen tüm eylemlerle kararlılıkla mücadele edeceğiz” dedi.

Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü, yeni gözaltı ve yaptırımların gündeme gelebileceğini ifade etti. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri