Bir uçak hikâyesi!

NACİ SAPAN

Bir süredir Türkiye’nin diğer küçük havalimanlarında olduğu gibi Diyarbakır havalimanından uçuş sayısı ve bilet fiyatları konusunda ciddi şikâyetler var. Mevsim yaz, aynı zamanda tatil mevsimi. Her yıl bu mevsimde yaşanıyor bu sıkıntılar. Günde 5-6 uçak seferinin yapıldığı kentlerde bu sayı ikiye düşerse, bilet fiyatları 350 ila 800 TL arasında seyrederse ciddi anlamda yurttaşın seyahat özgürlüğüne darbe vurulmuş demektir.

Diyarbakır’da son bir aydır gündem bu. Sefer sayısı ve yüksek bilet fiyatları.

Sıkıntı ciddi, kamuoyu tepkili, mevzu derin!

Bir takım girişimler yapılmak zorunda, bu da doğal, olması gereken bu tepkileri yoğunlaştırıp, gasp edilen seyahat özgürlüğünün geri dönüşünü sağlamak. Yani sefer sayısını eskiden olduğu gibi, kaç ise ona çevirmek, 4-5-6 her neyse. Böyle olduğunda da bilet fiyatları da eskisi gibi olacak, bu da doğal bir geri dönüşüm kazanımı.

Asıl mesele; Bu durumun normale dönmesi için eski Bakan, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, kamuoyunun ve STK’ların tepkilerini değerlendiriyor, hava yolları şirketi ile görüşüyor, umutla beklenen müjdeyi veriyor!

‘Gerekli görüşmeler yapıldı, ricalar dikkate alındı, Ağustos ayından itibaren durum normale dönecek’ diye duyurular yapılıyor. Bir kesim, sosyal medya ve basın üzerinden çözülen sorun için teşekkürlerini sunuyor Bakana Diyarbakır halkı adına.

‘Gördük bağ, yedik üzüm’

‘Dağ fare doğurdu’ derlerdi de inanmazdık.

Vallahi kentin en önemli sorunlarından biri çözüldü. Sanırsın Karayolları, DSİ yatırımı, durdurulmuş inşaatlar için ihtiyaç duyulan zaman verilmiş, yeniden başlayacağı için elbette ki sevinç duygularımızı harekete geçireceğiz.

Ağustos ayından itibaren zaten hava taşımacılığında normale dönülecek, çünkü tatil mevsimi bitiyor, tatil beldeleri için kullanılan uçaklar normale dönecek ve çoklu seferlerine kaldıkları yerden devam edecekler, her yıl olduğu gibi. Yani minneti yok, bunun adına ‘parasıyla rezil olmak’ deniyor.

Şimdi Sayın eski Bakan sorun mu çözmüş oluyor, bu durumda hep birlikte ‘Uçuş sevinci moduna’ geçiyoruz. Bir iki gün içinde olsa eyvallah da…

Bedava uçuş da yok, parasıyla. Minnet mi borçluyuz Ağustos’ta normale dönecek uçak seferlerine.

Galiba bizim yurttaş olarak normale dönmemiz gerekiyor, normal olmayan durumların işleyiş biçimine sevindiğimiz ve uçuş moduna geçtiğimiz için.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.