Cemil Tugay CHP’den istifa etti: “Özgür Özel ile siyasi yoluma devam edeceğim”

CHP’den istifa ettiğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kararının arkasında olduğunu belirterek siyasi geleceğini Özgür Özel ile birlikte şekillendireceğini duyurdu.

TİGRİS HABER - Nefes'ten Mahir Bağış'ın haberine göre,Tugay, istifa süreci öncesi ve sonrasında Özel ile görüştüğünü ifade ederek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Nefes gazetesinden Mahir Bağış’ın haberine göre, partiden ayrılma kararına ilişkin konuşan Tugay, CHP yönetiminde yaşanan değişimlerin ve alınan kararların bu süreçte belirleyici olduğunu söyledi. Tugay, ideolojik bir kopuş yaşamadığını vurgulayarak, “Partiden ayrılmamın nedeni görüş değişikliği değil, yönetimsel süreçlerdir” dedi.

İstifa öncesinde Özgür Özel ile görüştüğünü aktaran Tugay, “Kendisi ‘Senin kararın’ dedi. İstifanın ardından tekrar konuştuğumuzda ise ‘Eline sağlık, bunlar bunu hak ediyor’ ifadelerini kullandı” diye konuştu.

“BUTLAN YÖNETİMİNİ TANIMIYORUM”

CHP’de yaşanan son gelişmelere sert tepki gösteren Tugay, mevcut yönetimi tanımadığını belirterek, “Butlan yönetiminin aldığı hiçbir kararı kabul etmiyorum. Bu tavrımın en net göstergesi de partiden istifa etmemdir” ifadelerini kullandı.

Siyasi mücadelesini Özgür Özel ile birlikte sürdüreceğini söyleyen Tugay, yeni bir parti kurulması halinde bu yapının içinde yer alacağını açıkladı. “Biz bu yola birlikte çıktık. Özgür Özel dışında herhangi bir grupla hareket etmem söz konusu değil” diyen Tugay, başka bir siyasi partiye geçmeyeceğinin altını çizdi.

“CHP’YE GERİ DÖNEBİLİRİM”

Açıklamalarında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden parti yönetimine geliş sürecini de eleştiren Tugay, bu durumun istifasında etkili olduğunu belirtti. Tugay, “Kılıçdaroğlu’nun mutlak butlan ile partinin başına atanması ve ardından alınan ihraç ve atama kararları bu süreci tetikledi” dedi.

Türkiye’nin 2027 yılı sonunda seçime gideceğini hatırlatan Tugay, bu süreçte aktif siyasi mücadele yürüteceklerini ifade etti. Özgür Özel’in yeniden CHP’nin başına dönmesi halinde partiye geri dönebileceğini belirten Tugay, “Bu şartlar oluşursa CHP’ye dönüş mümkün olabilir” dedi.

AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara da yanıt veren Tugay, “Böyle bir durum söz konusu bile değil” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri