CHP Ovacık başkanından asgari ücret çıkışı

CHP Ovacık İlçe Başkanı Ali Koçuk, Avrupa ülkelerinde çalışanların kazandığı asgari ücret ile ilgili konuştu. Başkan Koçuk, “Bakalım yine Avrupa bizi kıskanacak mı?” dedi.

TİGRİS HABER - Artan döviz kuru karşısında Türk Lirası her geçen gün değer kaybetmeye devam ediyor.  Türkiye'deki asgari ücret Ocak 2021’deki dolar kuruna göre 87 dolar azaldı. 2022 yılı için asgari ücret tartışmaları devam ederken zammın ne kadar olacağı ise henüz netlik kazanmadı. CHP Ovacık İlçe Başkanı Ali Koçuk da diğer Avrupa ülkelerinde asgari ücretin ne kadar olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Yorum sizin”

“Eurostat, bu yılın başından bu yana Avrupa’daki bazı ülkelerin Euro cinsinden kazandığı asgari ücretleri yayınladı. Tabloya baktığımızda durum içler acısı. Eurostat’ın verilerine göre bizi kıskanan başlıca Avrupa ülkelerinde asgari ücret şu şekilde: Lüksemburg 2 bin 202 Euro, Baş kıskancımız Almanya 1.614 Euro, bir ara bizi kıskandıkları için elçi krizi yaşadığımız Hollanda’da asgari ücret 1.685 Euro, ‘Çömez’ Macron’un Fransa’sında asgari ücret 1.555 Euro, adalar konusunda iktidarın gıkını çıkaramadığı Yunanistan’da asgari ücret 758 Euro ve asrın liderinin, en büyük ekonomistin yönetiminde olan canım memleketimiz Türkiye’de ise asgari ücret bugünkü kurla 248 Euro! Varın gerisini siz yorumlayın..."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri