Cinsel istismar davası sanığına 'saygın tutum' indirimine savcıdan itiraz

Diyarbakır'da 14 ila 15 yaşlarındaki 3 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak suçundan 150 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada sadece 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ubeydullah Ç. ile ilgili ilk soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Uğur Kabasakal,

 verilen cezanın yasaya aykırı olduğunu belirterek, kararın bozulması talebiyle temyiz başvurusunda bulundu.


Diyarbakır'da kendini subay olarak tanıtıp, 14 ila 15 yaşlarındaki 3 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 150 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada, 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ubeydullah Ç. ile ilgili ilk soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Uğur Kabasakal, "saygın tutum" indirimi uygulanarak verilen cezanın yasaya aykırı olduğunu belirterek, Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu. Yargıtay'a sunduğu dilekçede savcı Kabasakal, kararın usul ve yasaya aykırı olduğunu savundu.

Kendini subay olarak tanıtan Ubeydullah Ç.'nin bunu pekiştirmek için evinde üniforma, gaz tabancası ve mermi bulundurduğunu ve sanığın mağdurlara bu eşyaları gösterip güvene dayalı nüfuz ilişkisi sağladığına dikkat çeken Savcı Kabasakal, sanığın kız çocuklarına alkol içirip, cinsel içerikli film izlettirdiğini ve daha cinsel istismara başladığını vurguladı.

Savcı, sanığa R.A. isimli kız çocuğuna dönük eylemden beraat, 2 mağdura yönelik eylemden de alt sınırdan ceza verilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğunu savunarak, kararın bozulmasını talep etti.

Ne olmuştu?

Davaya bakan Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 8 Ekim tarihinde karara bağladığı dava dosyasında, Ubeydullah Ç.'yi mağdurlar G.D. ve N.K.'ya karşı "Çocuğun cinsel istismarı" ve "Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından önce 12 yıl hapis cezasına çarptırmış, sanığın duruşmada "saygın tutumu" olduğu iddiasıyla verdiği bu cezayı da daha sonra 10 yıla indirmişti.(diha)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri