Aldığı yeni araçlarla birlikte kent merkezinde 142, ilçelerde 79 olmak üzere 212 adet otobüsle toplu taşıma hizmeti veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bazı güzergahlardaki otobüs sayısını artırdı, vatandaşların hastanelere hızlı yetişmesi için Dağkapı-Araştırma Hastanesi arasında direk bir hat açarak seferlere başladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte daha iyi bir toplu ulaşım hizmeti sunmak için çalışmalarını sürdürürken, satın alınan 10 adet doğal gazlı otobüsten B3 veB8 Talaytepe-Ziraat Fakültesi, AZ 500 Evler-Ziraat Fakültesi, CE4 Memur Sen TOKİ-Ziraat Fakültesi, E1 Otogar-Araştırma Hastanesi, E8 (2 adet) Araştırma Hastanesi-Ziraat Fakültesi, E9 500 Evler-Araştırma Hastanesi, F2 Ziraat Fakültesi-Toplu Konut (Seyrantepe), P1 Pirinçlik Köyü-Feritköşk, C2 Yeni Havaalanı-Ziraat Fakültesi güzergahlarında vatandaşlara hizmet veriyor.
Dağkapı-Araştırma Hastanesi arasında direk hat devrede
Vatandaşların talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi, Araştırma Hastanesi ile Dağkapı arasında direk bir hat açtı. Buna göre, CE4, CE3, CE2 ve E8 hatlarının yanı sıra iki araçtan oluşan yeni TE hattı (Dağkapı- Hastaneler – Vilayet – Ofis – Gevran Caddesi – Askerlik Şubesi – Seyrantepe – Sanayi – Yeni Öğretmen Evi – Şilbe – Forum – Süleyman Demirel Kampüsü – Araştırma Hastanesi),Dağkapı-Araştırma Hastanesi arasında 27 Ocak’tan itibaren seferlere başladı. Yeni otobüs hattı, Dağkapı bölgesinde bulunan hastanelerden Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen veya Araştırma Hastanesi’ne hızlı uluşmak isteyen vatandaşların taleplerine cevap verecektir. Aynı zaman Araştırma Hastanesi ile Dağkapı ve Ofis bölgesi arasında engelli, yaşlı, çocuklu ve bütün dezavantajlı grupların erişimi sağlanmış olacak. Vatandaşlar, TE hattından karşılıkla olarak 50 dakika sefer aralığı ile toplu taşıma hizmetinden yararlanacaklardır.
Ulaşım sorunu rahatlayacak
Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı 10 adet doğal gazlı otobüsten biri (CE4), 24 Ocak’tan itibaren Memur Sen TOKİ-Üniversite hattına konuldu. Mart ayından sonra araç filomuza eklenecek yeni araçlar sayesinde Memur Sen TOKİ-Üniversite hattına iki araç ilavesi yapılarak vatandaşların ulaşım sorunu tamamen çözülecektir.
Haber: Dilek AKIN