DBP Eş Genel Başkanı Bayındır tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada gözaltına DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun tutuklandı. DBP'nin 13 il eşbaşkanı ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgüt üyeliği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 23 Aralık’ta gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Seval Gülmez ve Hayrettin Altun, Batman İl Eşbaşkanları Burhan Eğlenti ve Rükiyete Onat Gönül, Şanlıurfa İl Eşbaşkanları Rabia Aslan ve Hidayet Enmek, Gaziantep İl Eşbaşkanları Ethem Ünal ve Zeliha Arslan, Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Mardin İl Eşbaşkanları Şerafettin Aslan ve Süreyya Dündar, Ağrı İl Eşbaşkanı Melik Özmüş, Van İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay emniyet ifadelerinin ardından öğlen saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Seval Gülmez Batman İl Eşbaşkanları Burhan Eğlenti ve Rükiyete Onat Gönül, Şanlıurfa İl Eşbaşkanları Rabia Aslan ve Hidayet Enmek, Gaziantep İl Eşbaşkanları Ethem Ünal ve Zeliha Arslan, Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Mardin İl Eşbaşkanları Şerafettin Aslan ve Süreyya Dündar, Ağrı İl Eşbaşkanı Melik Özmüş, Van İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay adli tedbir kontrolüyle serbest bırakılması istemiyle Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Adli tedbir kontrol istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 13 DBP il eşbaşkanı Hakimlikçe yurt dışı yasağı adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Savcılık ifadesinin ardından "örgüt üyesi olmak" suçlamasından tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun'un ise tutuklanmasına karar verildi. İfade işlemleri en sona bırakılan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, savcılık ifadelerinin ardından "örgüt üyeliği" suçlamasından tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik ifada işlemlerinin ardından Bayındır'ın "örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri