DEM Parti MYK olağanüstü toplanıyor: Gündemde “Çerçeve yasa” taslağı var

DEM Parti’den edinilen bilgilere göre, MYK toplantısı 4 Ağustos saat 15.00’te parti genel merkezinde gerçekleştirilecek. Toplantıya Eş Genel Başkanlar Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları başkanlık edecek.

TİGRİS HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), “Barış ve Demokratik Toplum Süreci” kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması beklenen “çerçeve yasa” taslağını görüşmek üzere bugün olağanüstü toplanıyor.

GÜNDEMDE KRİTİK BAŞLIKLAR VAR

Olağanüstü toplantının ana gündem maddesini, kamuoyunda tartışmaları süren “çerçeve yasa” taslağı oluşturuyor. MYK üyelerinin, söz konusu yasa teklifinin içeriği, kapsamı ve Meclis sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Toplantıda ayrıca, DEM Parti’nin diğer siyasi partilerle yürüttüğü temaslar, olası uzlaşı arayışları ve yasa taslağının somutlaştırılmasına yönelik atılacak adımların da ele alınacağı öğrenildi.

SÜREÇ YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

“Barış ve Demokratik Toplum Süreci” başlığı altında yürütülen çalışmaların, önümüzdeki dönemde Meclis gündemine taşınması beklenirken, DEM Parti’nin bu süreçte nasıl bir yol haritası izleyeceği de MYK toplantısında netleşecek.

Öte yandan, DEM Parti MYK’nin olağan toplantısının ise 12 Ağustos tarihinde yapılmasının planlandığı bildirildi.

Gözler, bugün yapılacak kritik toplantıdan çıkacak mesajlara çevrilmiş durumda. (MA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri