Şehmus KIZILASLAN
TİGRİS HABER - DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatipoğlu, kararın Kürtçeye yönelik bir tahammülsüzlük göstergesi olduğunu savundu.
Resmi X hesaplarından açıklama yapan eş genel başkanlar, TFF’nin kararını sert sözlerle eleştirdi. Tuncer Bakırhan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Meclis’te Kürtçeye tahammülsüzlük, sporda Kürtçeye ceza… Bu yaklaşım, dışarıda Kürtçe konuştuğu için ırkçı saldırıya uğrayan bir toplumsal iklim yaratıyor. Formasına sadece iki Kürtçe kelime yazdığı için ceza verilen kurumsal akıl, en çok da barış çabalarına zarar veriyor. Bu utanç verici karar geri alınmalı, kamuoyundan özür dilenmelidir.”
Tülay Hatipoğlu da cezanın keyfi olduğunu vurguladı. Hatipoğlu, daha önce TFF tarafından onaylanan formanın şimdi cezaya konu olmasını çelişkili buldu:
“Amedspor’un formasındaki Kürtçe slogana verilen ceza, yalnızca Amedspor’a değil, milyonlarca Kürdün anadiline yöneliktir. Karar, Kürtçeye karşı açık bir tahammülsüzlüğün ifadesidir. TFF bu keyfi karardan derhal dönmeli ve özür dilemelidir.”