Dicle Nehri birçok türe ev sahipliği yapıyor

Diyarbakır’da bir çok canlı türüne ev sahipliği yapan Dicle Nehri’nde yumuşak kabuklu Fırat kaplumbağası (rafetus euphraticus), 4 yavrusu ile birlikte nehir kenarında güneşlenirken görüldü.

TİGRİS HABER - UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan, Güneydoğu'nun kuş cenneti olarak bilinen ve Diyarbakır'da Hevsel Bahçeleri'nden geçen Dicle Nehri, birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor.

Nesli tükenme tehlikesi altında olan ve Türkiye'de Fırat ile Dicle nehirlerinin kenarında yaşayan, yumuşak kabuklu Fırat kaplumbağası (rafetus euphraticus), 4 yavrusu ile birlikte nehir kenarında güneşlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri