Dicle Üniversitesi ve muayenehaneler!

NACİ SAPAN
Yılın son günleri dokunmayayım bir yerlere diyorum, ama ‘rahat durmuyorlar’ ki..
Gel de dokunma..
Bir haber gördüm internet sayfalarında; 15 Profesöre ‘özel muayene’ cezası.
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan 15 Profesör/doktorun mesai saatleri içerisinde özel muayenehanelerinde hasta kabul ettiğini tespit etmiş, durumu rektörlüğe bildirmiş, onlar da doktorlar hakkında soruşturma başlatmış. Soruşturma kapsamında da 15 doktora uyarı ve kınama cezası verilmiş.
Gözlerim yaşardı!
Hem Sağlık müdürlüğünün özel çabası!
Hem de Rektörlüğün soruşturma ve ceza müeyyidesi için.
İki davranış biçimi de son derece toplumsal sorumluluğa hitap ediyor ya, o nedenle gözlerimin yaşarması!
Bu profesörler muayenehanelerini yeni mi açmış, yeni mi farkına vardınız?
Bütün Diyarbakır bu duruma vakıf olduğu halde, herkesin konuştuğu meseleyi kimse bilmiyormuş gibi bir kalıbın içine sokarak, ‘Baskın basanındır’ mantığı ile çok büyük bir olayı ortaya çıkarmış gibi, profesörleri de rencide etmek ne kadar doğru bir davranış biçimidir?
Yasal olarak böyle bir hakları yok ise, uyarırsınız, uymaz ise üniversite ile olan ilişkisini kesersiniz, olur-biter. Aslında sağlık politikasının ne kadar yerlerde olduğunu gösteren bir durum ile karşı karşıyayız. Rektörlük, sağlık müdürlüğü, profesör doktorlar bunlara olan bir şey yok. Kimse zararlı değil, zararlı olan birileri varsa o da vatandaştır. Parası olmayanın ölmek için hazır olması gereken bir sağlık politikasının içine düşmüş durumdayız. Onlar da kendi aralarında çelik-çubuk oynuyor.
Rektörlük ve sağlık müdürlüğü özel muayene denetleme ve ceza verme konusunda son derece haklı olabilir, bunun için söyleyeceğim bir şey yok. Bu muayenehaneler yeni değil, herkesin aylardır, yıllardır bildiği bir durum. İtirazımız buna. Neden şimdiye kadar durdunuz da şimdi harekete geçip ‘Temiz idare’ imajı veriyorsunuz. ‘Adaletli’ davranış biçimi sergiliyorsunuz, itirazımız buna.
*
Kim ne yaparsa yapsın, Dicle üniversitesinin imara açılan arazinin müteahhitlere peşkeş çekilmesi meselesinin üzerini kapatamaz. Muayenehane denetleyerek, doktora ceza vererek ‘Temiz eller’ operasyonu imajını da kimse yemez. Halka ait araziyi, üzerinde gerçekleştirilmek istenen niyetlerin adım adım takipçisiyiz. Kentin bileşenleri ile birlikte ensenizdeyiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.