Beyaz örtüyle kaplanan tarihi Diyarbakır surlarının eşsiz manzarası altında kartopu oynayan çocukların keyfi özgürlüğün en yalın haliydi.
Günlerdir kısa kısa aralıklarla yağan kar yağışı sonunda tüm Diyarbakır’ı baştan sona beyaza boyadı. Tüm yurtta etkisini gösteren yoğun kar yağışı Diyarbakır’ı da beyaz örtüyle kapladı. Önceki geceden beri etkisini sürdüren yoğun kar yağışı kent merkezinde 10 cm’nin üzerine çıktı.
Gün içinde aralıklarla süren kar yağışı kent yaşamını birçok açıdan olumsuz etkilerken, kar yağışına en çok sevinen yine çocuklar oldu. Diyarbakır Surlarının eşsiz manzarası altında kar topu oynayan çocuklar, zaman zaman etraflarında denk getirdikleri büyükleri de kartopu yağmuruna tutmayı ihmal etmediler. Çocukların kartopu yağmurundan nasiplerini alan yetişkinler için ise kısa bir süreliğine de olsa çocukluklarına yolculuk yapmalarına vesile oldu. Kimi yetişkinler çocukların kartopu yağmuruna tutulsa da kimi çiftler için ise karda yürümek büyük bir keyifti.
Diyarbakır kent merkezinde etkisini sürdüren kar yağışı tarihi Diyarbakır surlarının eşsiz manzarasına da bambaşka bir güzellik kattı. Tarihi surları beyaza boyayan kar manzarası fotoğraf tutkunları için ise bulunmaz bir fırsattı. Diyarbakır’ın tarihi güzelliklerini beyaz örtü içinde ölümsüzleştiren fotoğraf tutkunlarının objektiflerine eşsiz manzaralar yansıdı.
Dilek Akin / Özel haber