Diyarbakır CHP il başkanlığı saldırıyı kınadı

Diyarbakır ve Şırnak'ta CHP il başkanlıkları tarafından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı kınandı.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki Sanat Sokağı'nda bir araya gelen partililer adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Mehmet Sayın, saldırının sıradan bir protesto ve provokasyon olmadığını, son derece organize bir eylem olduğunu iddia etti.

Saldırının ülkenin demokrasisine, birliğine, beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapıldığını ifade eden Sayın, "Türkiye'yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. Gün kızgın demiri soğutma günü ise herkes de buna göre davranmalıdır." dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Şırnak

Şırnak CHP İl Başkanı Necat Aykut, il başkanlığında yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'na, katıldığı Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde yapılan saldırıyı kınadı.

Aykut, saldırıyı gerçekleştirenlerin arkasındaki güçlere karşı dimdik ayakta durduklarını ve ayakta durmaya devam edeceklerini söyledi.

Yapılan saldırının şehide ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu dile getiren Aykut, "Bu saldırının azmettiricileri bellidir." ifadesini kullandı. (AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri