Diyarbakır CHP’de işler karıştı: Genel merkez 38 kişiyi ihraç etti

Kongre hazırlığında olan CHP Diyarbakır İl teşkilatında şok bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi, aralarında başkan adayı Şerif Doğru’nun da bulunduğu 38 delegeyi kongreye bir hafta kala ihraç etti.

TİGRİS HABER- Anakara 9. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararıyla kayyum atanan CHP Diyarbakır İl Başkanlığı 10 Eylül tarihinde kongreye gidecek. Kongre Demirok tesislerinde yapılacak. Kongreye sayılı günler kala genel merkez şok bir karar aldı. Genel Merkez aralarında başkan adayı Mehmet Şerif Doğru’nun da bulunduğu 38 delegeyi disiplin suçu kapsamında partiden ihraç etti.

İhraç CHP tüzüğüne dayandırıldı

Genel merkez ihraçları iç tüzüğü bağladı. Genel merkez tarafından parti teşkilatına gönderilen ihraç yazısında, “CHP tüzüğünün 63/5, 64 ve 68/1-b maddeleri uyarınca tedbirli olarak ‘kesin çıkarma cezası’ istemiyle Diyarbakır İl Disiplin Kurulana sevk edilmelerine, Merkez yönetim kurulu 29 Ağustos 2022 tarihli toplantısında oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

3 aday yarışacak

Bu arada geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Gönül Özel de adaylıktan çekildiğini duyurmuştu. Kongrede avukat Sertaç Eke, Meltem Gönüllü ve Süleyman Arslan yarışacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri