Diyarbakır CHP’ye Genel Merkez tırpanı!

Bir süre önce mahkeme kararı ile kayyum atanan CHP Diyarbakır il teşkilatına kayıtlı 38 delege olağan üstü kongre öncesi kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilirken, Genel Merkezin kendi adayı için ‘Yol temizliği’ yaptığı iddia edildi.

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl teşkilatında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Bir süre önce mahkeme kararıyla kayyum ataması yapılan Diyarbakır il başkanlığında, 29 Ağustosta yapılması gereken olağanüstü kongre Genel merkezin talebi üzerine 10 Eylül’e ertelendi. 10 Eylülde yapılması planlanan ve kayyum tarafından hazırlıkları yapılan olağanüstü kongre öncesi şok etkisi yaratan 38 kişi hakkındaki ihraç kararı Genel Merkez tarafından il teşkilatına yazılı olarak bildirildi.

Başkan adayı da ihraç oldu

Diyarbakır il başkanlığı ve ilgililere başlıklı, teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzalı yazıda, 38 üyenin tedbirli olarak ‘kesin Çıkarma cezası’ istemiyle Diyarbakır il disiplin kuruluna sevk edilmeleri istendi. 29 Ağustos 2022 tarihli merkez yönetim kurulu toplantısında alınan kararda disiplin kuruluna sevk edilen isimler arasında olağanüstü kongre için başkan adaylığını açıklayan Mehmet Şerif Doğru da bulunuyor.

Tek aday Sertaç Eke kaldı

Olağan üstü kongre kararı alınmış olmasına rağmen, genel merkezin 38 kişinin ihraç kararı tartışmalara neden oldu. İl başkanlığının yetkilerinin kayyum heyetinde olmasına rağmen 29 Ağustosta yapılması planlanan kongre tarihinde ihraç kararının alınması ise dikkat çekti. Kulislerde Genel merkezin desteklediği bir adayın seçimi kazanması için ‘Yol temizliği’ yapıldığı iddiası dolaşıyor. Genel Başkan yardımcılarından birinin adayları arayarak çekilmelerini istediği de sızan haberler arasında. Eski il başkanı Gönül Özel’in genel merkezden aldığı telefon üzerine adaylıktan çekildiği öğrenilirken, Mehmet Şerif Doğru’nun da ihraç kararından sonra, olağan üstü kongre için aday olarak sadece Avukat Sertaç Eke’nin kaldığı öğrenildi. (Tigris Haber)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri