Diyarbakır Gazi Yaşargil’de hastalar klimasız bırakılıyor iddiası!

Diyarbakır'da kavurucu sıcaklar altında, Gazi Yaşargil Hastanesi'ndeki hastalar ve yakınları klima sorunu nedeniyle isyan noktasına geldi

TİGRİS HABER - WhatsApp ihbar hattımıza ulaşan bir vatandaş, son bir buçuk ayda defalarca yattıkları hastanede klimaların sistematik olarak çalıştırılmadığını, ameliyatlı hastaların dahi bu cehennem sıcağında kaderine terk edildiğini iddia etti.

Diyarbakır'ın en büyük sağlık kuruluşlarından biri olan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Urfa yolu üzerindeki Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, şok edici iddialarla gündemde. Bölgenin en sıcak günlerini yaşadığı bu dönemde, hastanenin yatan hasta servislerindeki klimaların aylardır çalışmadığı öne sürüldü.

İhbar Hattına Gelen Şikâyet vahim

Gazetemizin ihbar hattına ulaşan bir hasta yakını, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle anlattı: "Son bir buçuk ay içinde beşinci kez hastaneye yatmak zorunda kaldık. Bu beş yatışın en az üçünde klimalar devre dışıydı. A Blok 6. kat ve daha önce yattığımız 4. kat dahil olmak üzere çoğu servisin odalarında ve koridorlarında klimalar çalışmıyor. Diyarbakır'da hava sıcaklıkları 45-50 dereceyi bulurken, yeni doğum yapmış anneler, sıkıntılı gebelik geçirenler ve en önemlisi cerrahi operasyon geçirmiş hastalar bu korkunç sıcakta iyileşmeye çalışıyor."

Ameliyatlı Hastalar İçin Büyük Risk

İhbarı yapan vatandaş, durumun basit bir konfor eksikliğinden öte, ciddi bir sağlık tehdidi oluşturduğuna dikkat çekti. "Cerrahi operasyon geçiren hastaların dikiş yerleri, aşırı terleme nedeniyle enfeksiyon riski taşıyor. Sağlıklı bir insanın bile dayanamayacağı bu ortamda, hastalar acı içinde kıvranıyor. İnsanlar sıcaktan nefes alabilmek için kendilerini koridorlara atıyor. Bu, bölge insanına ve hastalara yapılan net bir zulümdür" ifadelerini kullandı.

"Sadece Yatan Hasta Servislerinde Çalışmıyor" İddiası

Hasta yakınının iddiasına göre sorun, bir buçuk aydır çözülemeyen basit bir teknik arızadan ibaret değil. Hastane yönetimine yönelik "kötü niyet" şüphesini dile getiren vatandaş, şunları ekledi: "Hastane personeline sorduğumuzda klimaların merkezi sistem olduğunu söylüyorlar. Eğer merkezi sistemde bir arıza varsa, nasıl oluyor da ameliyathane, yoğun bakım ve acil servis gibi birimlerde klimalar sorunsuz çalışıyor? Sorun sadece yatan hasta servislerinde. Bu durum, klimaların kasıtlı olarak çalıştırılmadığını düşündürüyor. Yaklaşık üç hafta önce Sağlık Bakanlığı'nın 184 hattına şikayette bulundum, soruşturma başlatılacağı söylendi ama hiçbir şey değişmedi."

Hijyen de Tehlike Altında

Klima sorununun yanı sıra, hastanenin genel hijyen durumu da endişe verici. İhbarda, "Hastanenin ortak kullanım alanları, asansörler ve merdivenler çöpten ve kirlilikten geçilmiyor. Hijyenin en üst düzeyde olması gereken bir sağlık kuruluşunda bu manzarayla karşılaşmak, hasta sağlığı için ek bir risk oluşturuyor" denildi.

Yetkililere Acil Çağrı

Vatandaş, tüm girişimlerine rağmen bir sonuç alamadığı için son çare olarak basına başvurduğunu belirterek, "Bu sorunun ele alınıp çözülmesi konusunda basının gücünün etkili olacağını düşündüm. Vereceğiniz destekle bu insanlık dışı uygulamanın sona ereceğine inanıyorum. Yetkililerin bir an önce duruma el atmasını ve hastaların bu çilesine son vermesini talep ediyoruz" diyerek sözlerini noktaladı. (Haber Merkezi)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri