TİGRİS HABER - Newroz bu yıl “Newroza Azadî û Yekîtiya Demokratîk ” ve "Özgürlük ve Demokrasi Newrozu” şiarlarıyla kutlanacak. Newroz kutlamalarının deklarasyonu yarın Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenecek açıklamalarla duyurulacak.
Diyarbakırdaki açıklamanın yeri Sümerpark. Saat 11.00’da yapılacak açıklamaya DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TJA aktivisti Fatma Ablay, Demokratik Birlik İnisiyatifi Eş Sözcüsü Mehmet Kamaç, Gençlik Meclisi üyeleri katılacak.
İstanbul’da ise saat 13.00’da Elite World Otel’de açıklama yapılacak. HDK Eşsözcüsü Meral Danış Beştaş, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, TJA ve Gençlik Meclisi üyeleri açıklamaya katılacak.