TİGRİS HABER - Edinilen bilgilere göre, Siverek yönünden Diyarbakır istikametine seyir halinde olan sürücüler, Diyarbakır’a yaklaşık 10 kilometre kala kar ve yağmurun etkisiyle yol üzerinde oluşan derin çukurla karşılaştı. Çukura giren yaklaşık 20 aracın lastikleri patlarken, bazı araçlarda jant ve yürüyen aksamda ciddi hasar meydana geldi.
Mağdur sürücülerden Kürşat Gelener, yaşananları anlatarak, “Siverek’ten Diyarbakır’a geliyorduk. Kar ve yağmur nedeniyle oluştuğunu düşündüğümüz çukura girdik. Aracımızın iki tekerleği patladı, jantlar eğildi. Yaklaşık iki saatten fazla yolda mahsur kaldık.
Şu an burada 20’ye yakın aracın lastiği patlamış durumda. Karayollarını ve polisi aradık. Polis gelerek yolu kapattı ve dubalar yerleştirildi. Bizim zararımız yaklaşık 15 bin TL. Şikayetçi olacağız” dedi.
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için yolun hasar oluşan bölümünü geçici olarak trafiğe kapattı. Sürücüler, yolun bir an önce onarılmasını talep etti.