Diyarbakır SMMMO Seçimlerinde Koalisyon Çıktı

Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) 25. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda yapılan oylamanın ardından yönetim kurulu için koalisyonlu bir tablo ortaya çıktı.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Odaya kayıtlı 837 delegenin 682’si oy kullanırken, kurulan 6 sandıktan çıkan sonuçlar üç farklı grubun yönetime temsilci soktuğunu gösterdi.

Seçimlere üç ayrı grubun üç başkan adayıda seçildi

Diyarbakır Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler Grubundan 2 aday, Diyarbakır Değişim Mali Müşavirliği Grubundan 2 aday ve Amed Müşavirliği Grubunda ise tek aday çıktı.

Diyarbakır Çağdaş Demokrat Grubu’ndan mevcut Başkan Şiyar Bozhan ve Rezan Demirel Seçilirken, Diyarbakır Değişim Grubu’ndan Başkan adayı, Nizeyni Atabay ve Leyla Ruzin Karakoyunlu seçildi. Amed Müşavirliği Grubu’ndan ise Başkan Adayı Amine Demirçoban kendi grubundan seçilmesinin ardından şimdi gözler ise Yeni yönetimin nasıl olacağına çevrildi.

Yeni başkan önümüzdeki günlerde belirlenecek

Seçim sonuçlarına göre hiçbir grup yönetimi tek başına oluşturacak çoğunluğu sağlayamazken, önümüzdeki hafta içinde üç grubun ortak bir toplantı yaparak yeni başkanı ve yönetim kurulu görev dağılımını belirlemesi bekleniyor. Bu tablo, Diyarbakır SMMMO’da uzlaşı kültürünü ve ortak yönetişim anlayışını öne çıkaran bir dönem olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri