Diyarbakır ve Viranşehir’de Êzidî yurttaşlara yardımlar sürüyor

Diyarbakır'a gelen bir gurup üniversite öğrencisi Yenişehir ilçesi Ofis Semti'nde bulunan Cafeler Sokağı'nda açtığı stant ile Êzidî yurttaşlar için yardım toplarken, Viranşehir Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplandı.

DİYARBAKIR/URFA - Diyarbakır'a gelen bir gurup üniversite öğrencisi Yenişehir ilçesi Ofis Semti'nde bulunan Cafeler Sokağı'nda açtığı stant ile Êzidî yurttaşlar için yardım toplarken, Viranşehir Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Êzidî yurttaşlara tek tek dağıtılıyor.


IŞİD çetelerinin Musul kentine bağlı Şengal'e saldırması ve katliamlar gerçekleştirmesi üzerine yaşam alanlarından göçen Êzidî yurttaşların göçü devam ediyor. Êzidî yurttaşların maruz bırakıldığı kıyıma ve çektikleri zorluklara karşı Êzidî halkıyla dayanışmak amacıyla sürdürülen destek kampanyaları da sürüyor. Kürdistan'da 7'den 70'e herkesin seferber olduğu dayanışma kampanyalarından birini de farklı şehirlerden Diyarbakır'a gelen bir gurup üniversite öğrencisinin başlatmış olduğu kampanya. Êzidî sığınmacılara yapılan zulme karşı duyarlılık göstererek bir araya gelen öğrenciler, merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semti'nde bulunan Cafeler Sokağı'nın başında açtıkları stant ile kutsal topraklarından göç etmek zorunda kalan Êzidî halkı için yardım toplamaya başladı.

Öğrencilerden örnek davranış

Öğrenciler halkın kampanyalarına duyarlı yaklaştığını belirterek, 10 öğrencinin inisiyatif koymasıyla Pazar günü başlatmış oldukları kampanya çerçevesinde şimdiye kadar 5 bin TL civarında para ve bin TL civarında bir tutar ile temel yaşam ve gıda malzemesi topladıklarını belirtti. Gönüllü öğrencilerden Velat Yıldırım, topladıkları maddi yardımın tümünü temel ihtiyaç ve gıda malzemesine dönüştürerek, Êzidî yurttaşlara ulaştıracaklarını söyledi. Yıldırım, herkesi duyarlı olmaya davet ederek, Êzidî yurttaşlarla dayanışma çağırısı yaptı.
Yardım toplamanın yanı sıra stantta, Bağlar Belediyesi tarafından aileleriyle birlikte spor kompleksine yerleştirilen yaşları 6 ila 10 arasında değişin Êzidî çocuklarının yapmış olduğu resimler de sergileniyor.



Kampanya devam ediyor

Viranşehir Belediyesi tarafından Êzidî yurttaşlara yönelik başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan; temel gıda malzemeleri başta olmak üzere, barınma, giysi, ayakkabı, çocuk maması, çocuk bezi gibi yardım malzemeleri ilçede yaşayan Êzidî yurttaşlara dağıtılıyor. 

İstanbul'dan bir Kürt işverenin gönderdiği 2.5 ton bulgur, 2.5 ton pirinç ve 2 ton yağ Viranşehir Belediyesi’ne ulaştı. İstanbul’dan gelen yardım, belediye, DBP İlçe Örgütü ve Viranşehir'de yaşayan Êzidî temsilcilerden oluşan komisyon tarafından Êzidî yurttaşların yaşadıkları evler tek tek dağıtılmaya başlandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri