TİGRİS HABER - Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, 15 Ekim 2026 Perşembe günü Diyarbakır’ın merkez, kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini gösterecek. İlk saatlerden itibaren başlaması beklenen yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
RİSKLER ARTIYOR: SEL, YILDIRIM VE HORTUM TEHLİKESİ
Aralıklarla etkisini sürdürmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve hortum oluşma riski bulunduğu bildirildi. Ayrıca yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve buna bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
VALİLİKTEN "DİKKAT" ÇAĞRISI
Başlama saati 15.10.2026 00:00, bitiş saati ise 15.10.2026 23:59 olarak açıklanan meteorolojik uyarı doğrultusunda Diyarbakır Valiliği, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkili birimlerin dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle arz etti.