Diyarbakır'da bir kedi ayakları kesilmiş halde bulundu

Diyarbakır’da 7 aylık bir kedinin iki arka ayağı kesilmiş halde bir apartmanın bodrum katında bulundu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Kayapınar İlçesi Diclekent Mahallesi’nde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Anneleri ölen 7 aylık bir kedinin iki arka ayağı uyluğa yakın kesilmiş halde bir apartmanın bodrum katında bulundu. Olayın yaşandığı Diclekent Mahallesi Altın4 Sitesi civarındaki kedilere 3 yıldır bakan Esra Cebe, 4 Aralık saat 13:30'da kedilerin yuva olarak kullandığı apartmanın bodrum katına inerken, beslediği bir kedinin iki ayağının kesik olduğunu fark etti. Gördüğü manzara karşısında şoka giren Cebe, kediyi tedavi için veteriner hekime götürdü.

Olaya ilişkin 3 yılı aşkın bir süredir sitenin civarındaki kedilerle ilgilendiğini söyleyen Esra Cebe iki arka patisi kesilen kedi ile tanışma sürecini şöyle anlattı:  “Bu kedinin annesi de sitedeki kedilerden biriydi. Anneleri öldüğünde ben yavruların varlığından haberdar değildim. Apartman görevlisi onları bodrumda bulduğunu o ölen kedinin yavruları olduğunu ve aç olduklarını söyledi. Ben ve babam Temmuz ayının başından beri bu yavrulara o bodrumda bakıyorduk.”

Veteriner Hekim Nurhan Kahraman ise Diyarbakır’da 4 yıldır görev yaptığını ve böyle bir vaka ile ilk kez karşılaştığını belirterek, “Daha önce farklı birkaç vaka ile karşılaştım. Saat 14:00’ı geçiyordu yaralı kediyi kliniğimize getirdiler. Şoktaydı kedi. Müdahale esnasında can çekişinden dolayı ağlamamak için kendimi zor tuttum” şeklinde konuştu.

Yaralı kedinin tedavi sürecine değinen Kahraman, sokak hayvanlarının tedavilerini klinik olarak üstlendiklerini aktararak: “Bu vaka normal bir trafik kazası ya da herhangi bir kazadan kaynaklı değil. Normal bir trafik kazası olsa derisinde ve kaslarında mutlaka bir zedelenme veya tekerlek izleri bulunurdu. Böyle bir belirti olmadığı için kesici bir alet ile yapıldığı bariz bir şekilde görünüyordu” dedi. (Kaynak: Tiraj)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri