Diyarbakır'da cezaevinden çıkar çıkmaz birlikte yaşadığı kadını katletti

Diyarbakır’da 28 yaşındaki Rojda Yakışıklı, birlikte yaşadığı erkek tarafından boğularak öldürüldü. Genç kadının cansız bedeninin, öldürüldükten sonra boş bir araziye gömüldüğü ortaya çıktı.

TİGRİS HABER - Olay, Sur ilçesine bağlı Beybulak Mahallesi Sarıkaş mezrasında meydana geldi. Bir süre önce cezaevinden tahliye edilen Okay Gür (38), dini nikahla birlikte yaşadığı Rojda Yakışıklı’yı henüz bilinmeyen bir nedenle boğarak öldürdü. Ardından Yakışıklı’nın bedenini, yaşadıkları yerden yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki boş bir araziye götürerek toprağa gömdü.

Rojda Yakışıklı’dan haber alamayan yakınlarının jandarmaya başvurması üzerine başlatılan arama çalışmaları sonucunda, genç kadının öldürüldüğü belirlendi. Yapılan incelemelerde Yakışıklı’nın cansız bedenine ulaşıldı. Cinayet şüphelisi erkek gözaltına alınırken, Yakışıklı’nın bedeni otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Kadın cinayetlerine bir yenisinin eklendiği Diyarbakır’da, Rojda Yakışıklı’nın yaşam hakkı elinden alınırken, olay bir kez daha kadınların en yakınlarındaki erkekler tarafından maruz bırakıldığı şiddeti ve cezasızlık tartışmalarını gündeme taşıdı.

Okay Gür’ün jandarmadaki işlemleri sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri