Diyarbakır’da dilek feneri etkinliği

Diyarbakır’da bu yıl ikincisi düzenlenen Dilek Feneri etkinliğinde gökyüzü rengarenk oldu.

Diyarbakır’da bu yıl ikincisi düzenlenen Dilek Feneri etkinliğinde gökyüzü rengarenk oldu. Etkinlikte fener uçuran Diyarbakırlılar, dileklerini tutup, uçurttukları fenerlerin gökyüzünde oluşturduğu renk cümbüşünü izlediler.

Diyarbakır Barosu ile Tigris Bisiklet Kulübü tarafından ikincisi düzenlenen Fener Festivali “Bir dileğin var” sloganıyla fener uçurma etkinliği düzenledi. Dicle Nehri üzerinde bulunan On Gözlü köprüde gerçekleşen etkinliğe katılan vatandaşlar dileklerini tuttuktan sonra fenerleri yakıp havalandırdılar. Fenerlerin gökyüzünde oluşturduğu renkli görüntüler, çevrede bulunan kişiler tarafında an ve an izlendi.

Festival farklı yörelerin dans gösterileriyle başladı. Hem davul eşliğinde çekilen halaylar hem de uzak yörelerin dansları büyük bir ilgiyle izlendi. Dileklerini tutup fenerlerini uçuran bazı vatandaşlar dilek tutmaktan ziyade eğlenmek için geldiklerini söyleyerek, Diyarbakır’da yapılan sosyal aktivitelerin az olduklarını belirterek,  bu tür etkinliklerin daha çok yapılmasını istediler. Etkinliği düzenleyen Sivil Toplum Kuruluşları da kentte bu tür etkinlikleri daha sık yapacaklarını ifade ederek, beklentilerinin üstünde bir katılımının olduğunu söylediler.

Havanın kararmasıyla birlikte Dicle Vadisi, yakılan fenerlerle aydınlandı. Rengarenk fenerler birbirleriyle dans ederek gökyüzüne yükselip renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliğe katılan vatandaşlarda dans ve halaylar çekerek eğlendiler.

Ayrıca “Bir dileğim var” Fener Festivali etkinliğine,  Sur belediye eş başkanları yanı sıra  birçok sivil toplum kuruluşu ve yüzlerce vatandaş katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri