Diyarbakır’da Eğitim Sen’den Proje Okulu Atamalarına Tepki

Diyarbakır’da Eğitim Sen şubeleri, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2025 yılı proje okulları atama sonuçlarına tepki gösterdi.

Şirvan Oktay GÖRER

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Eğitim Sen şubeleri, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2025 yılı proje okulları atama sonuçlarına tepki gösterdi. Eğitim Sen Amed 2 Nolu Şube Kadın Sekreteri Emine Nas Koreli, proje okullarına yapılan atamaların liyakatten uzak, tamamen siyasi saiklerle yapıldığını söyledi.

Koreli, “Bu atamalar ne yazık ki yine şeffaflıktan uzak ve hakkaniyet ilkesine aykırı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Öğretmen ve yönetici atamaları, kıdem, hizmet puanı ve mesleki yeterlilik gibi nesnel ölçütler dikkate alınmadan, tamamen Bakanlık takdiriyle yapılmıştır” dedi.

Yıllardır proje okullarına yapılan atamaların siyasi sadakat esasına göre gerçekleştirildiği ifade edildi. Koreli, “Yüzlerce nitelikli ve deneyimli öğretmen, yalnızca liyakate dayalı olmayan bu sistem yüzünden proje okullarına atanmadı. Eğitimde nitelik kayboluyor, emek ve birikim yok sayılıyor” diye konuştu.

“EĞİTİM KURUMLARI İKTİDARIN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR”

Eğitim Sen açıklamasında, öğretmen atamalarının şeffaf, denetlenebilir ve liyakat temelli hale getirilmesinin kamusal eğitim açısından elzem olduğuna dikkat çekildi. Proje okullarının belirlenmesinde ve atamalarda bağımsız komisyonların kurulması, somut kriterlerin esas alınması gerektiği belirtildi.

Koreli, “Milli Eğitim Bakanı’na tanınan sınırsız yetkiler, eğitimde eşitsizliği derinleştirmekte, adaleti ortadan kaldırmaktadır. Bu keyfi uygulamalara karşı sessiz kalmamız mümkün değildir,” dedi. Eğitim Sen, yapılan açıklamada hukuki sürecin sonuna kadar takip edileceğini belirterek, tüm eğitim emekçilerini bu adaletsizliğe karşı birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri