Diyarbakır’da kablo hırsızlığı çocukları mağdur etti

Diyarbakır’ın Bismil ilçe merkezinde geçmiş yıllarda yaşanan kablo hırsızlığı nedeniyle onarılmayan alt yapı birçok mahallenin internetten faydalanmamasına sebep oldu.

Diyarbakır’ın Bismil ilçe merkezinde geçmiş yıllarda yaşanan kablo hırsızlığı nedeniyle onarılmayan alt yapı yüzünden birçok mahalle internetten faydalanamaz hale gelince yapılan tüm şikayetlere rağmen çözülmeyen bu sorun Bismil Kanaat Önderleri Derneği Bismil’in internet altyapısı kurulması için Bismil Kaymakamlığı, Bismil Türk Telekom ve Diyarbakır Türk Telekom Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. 118 bin nüfusa sahip olmasına rağmen internet sıkıntısının en çok yaşandığı ilçelerin başında gelen Bismil ilçesi uzaktan eğitim sürecinde binlerce öğrencinin internete bağlanmakta sıkıntı çekiyor ve bu durum mağduriyet oluşturuyor.

Bismil Kanat Önderleri Derneği bu konuyu gündeme getirerek internet alt yapısının kurulması istedi. Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, Genel Sekreter Musa Çelebi, Üye Veysi Akyıldız, Üye Osman Gülseven, Üye Mehmet Han İçen Türk Telekom Diyarbakır Bölge Müdürü Necmi Mazlum’u ziyaret etti. Ziyaretle alakalı açıklamada bulunan Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, EBA için vatandaşların GSM hatlarını kullandığını bunun da yeterli olmadığını kaydetti. Vural, "Telekom alt yapısında sıkıntılar var. GSM hatlarında da yeterli randımanı alınmadı için böyle giderse çocuklarımız eğitimlerinden geri kalacaktır. Telekom’dan biran önce mahallerde olmayan internet alt yapısını çekmesini istiyoruz. Bismil’de vatandaş eskisi gibi değildir. Artık internet kablo ve kutulara sahip çıkacaktır. İnternet kablo hırsızlığı azaltmak için, muhtarlara, imamlara ve öğretmenlere gerekli uyarıları yapmalarını isteyeceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri