Tigris Haber
TİGRİS HABER - Özellikle sabah ve akşam saatlerinde otobüs duraklarında yoğunluk yaşanıyor.
Duraklarda uzun kuyruklar oluşurken, gelen otobüslerin dolu olması nedeniyle birçok yurttaş araca binemiyor. Sıcakta dakikalarca beklemek zorunda kalan yolcular, hem fiziksel hem de psikolojik olarak zorlandıklarını ifade ediyor.
Şehir genelinde toplu taşıma talebinin yaz aylarında daha da arttığına dikkat çeken vatandaşlar, bu durumun sadece yaz sıcaklarında değil, yıl boyunca bir sorun olarak sürdüğünü dile getiriyor.
Öte yandan, yurttaşların cep telefonları üzerinden kullandığı otobüs takip sisteminde de araçların sayıca yetersiz olduğu görülüyor.
Özellikle yoğun saatlerde belirli hatlarda uzun süre hiç otobüs görünmemesi dikkat çekiyor. Bazı güzergâhlarda 30-40 dakikayı bulan bekleme süreleri, hem dijital sistemlerde hem de sahada yurttaşı mağdur ediyor.
Yurttaşlar yetkililerden, halkının günlük yaşamını kolaylaştıracak adımların atılmasını bekliyor.